Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami normalis palacsinta...

Valami normalis palacsinta teszta ami nem ragad le?

Figyelt kérdés
Utalom sutni mire kisutok 10 et 8 leragad kuka valami praktika??
2021. márc. 24. 13:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Szerezz be egy új palacsintasütőt. A tapadásmentes palacsintasütőkben szerintem nem ragadhat le, bár a sütés vége felé már nekem is jobban kell figyelni, mert ragadósabb valami miatt. Kis olajat szoktam alá tenni, de bele nem teszek. Cukrot sem teszek. Már csak a kalória miatt sem. Csak pici sót. A töltelék úgyis édes. Én is tejet és szódavizet keverve használok. Két-három tojás, ha több barnalisztet használok, több tojás is kell, mert szétesik. És lehet, hogy egy kicsit tovább kell sütni, és közben egy lapos fakanállal a szélét felszedni, ha ragad, a közepe már könnyebben feljön, de egy picit alá kell nyúlni a fakanállal. Csak azért nem kés, hogy a serpenyő bevonatot nem sértsd meg. Lehet felemelni a tűzről és jobbra balra mozgatni a serpenyőben a tésztát. Tehát azért dolgozni kell folyamatosan, hogy ne ragadjon le. De ha egyszer a széleket fel tudod emelni, akkor a többi már nem annyira ragad le.
2021. márc. 24. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, hogy a sütőd a rossz, én mindig random öntözgetem össze a hozzávalókat és soha nem ragad le (mindig teszek bele cukrot)
2021. márc. 24. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is csak az első ragad le, pedig semmit nem méregetek. Nálam a kevesebb tej, több víz, minimális cukor, só, finom liszt, tojás, só keverék tökéletesen bevált. A tésztát alaposan ki szoktam dolgozni habverővel, aztán állni hagyom fél-egy órát mielőtt nekikezdek kisütni. Jól felforrósítom a kizsírozott serpenyőt, és közepes lángon sütöm 1 percet. Odaütöm a tűzhelyhez a serpenyőt, ha nem mozdul meg a palacsinta, akkor sütöm még fél percet, a szélénél nem hegyes késsel, vagy teflonos lapátkanállal alányúlok, és vagy feldobva vagy alányúlva megfordítom. A serpenyő is számít, az igaz, de bármilyen serpenyőben megsütöm, max több olajat teszek alá. Régen nagymamám például el se moste a palacsintasütőjét, kifejezetten meg tiltotta, hogy elmossuk.
2021. márc. 24. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tojás, 75 ml olaj. Összekevered, 1-2 órát állni hagyod, majd szénsavas ásványvízzel hígítod, mert nagyon sűrű lesz. 15 éve sütöm így, sosem ragadt még le. Az első palacsinta alá öntök kevés olajat, de a többi alá már nem szoktam.
2021. márc. 25. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 robetko ***** válasza:
14-es és mégis mennyi ásványvizet tegyen hozzá? Mert gondolom nem mindegy mennyire higitja fel.
2024. máj. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!