Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan befolyásolja a keleszté...

Hogyan befolyásolja a kelesztés ideje és hőmérséklete a kelt tészta minőségét?

Figyelt kérdés
Vagyis: ha meleg helyen kelesztem rövidebb ideig, illetve ha hűvösebb helyen hosszabb ideig. Mindkét esetben hagyom, hogy szépen megkeljen, dagadjon. Melyik a jobb a végeredményt tekintve?
2021. márc. 11. 21:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A lassan, hidegen kelesztett részta jobban nyújtható, könnyebb feldolgozni és sokkal egyenletesebb a bubokrékok eloszlása, illetve kisebbek lesznek. A tészta nem tud túlkelni, biztosabban sikerül.

A gyorsan kelesztett általában édesebb marad, nagyobb lyukakkal és a tészta feldoglozás alatt rugalmasabb, jöbban visszahúzodik a formázás elötti állapotra. Ha kifutsz az idöböl, túlkelhet, az íze és az állaga nem lesz igazán jó.


Én személy szerint inkább lassabban kelesztem, nekem úgy pozitívabb az állaga/íze, ennek ellenére sokszor készítem a gyorsabb változatot is, idöhiány miatt

2021. márc. 12. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-)
2021. márc. 12. 10:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!