Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezzel ronotottam volna el a...

Ezzel ronotottam volna el a csirkemellet?

Figyelt kérdés

Csirkemellett esdig mindig serpenyőben sütöttem, ma kipróbáltam sütőben. (Légkeverés, 180fok, 20-25Perc) Olaj nélkül csináltam, mert próbálok diétázni. (Ezért is sütőben, mert a serpenyőmet meg mell olajozni)

Csak elfelejtettem közben feltenni a krumplit főni, így, hogy ne hűljön ki a csirke bent hagytam a kikapcsolt sütőben. Undorítóan százat lett. Eddig is hébe-hóba csináltam sütőben, olaj nélkül, egész jó volt utána mindig. Előre is köszi :)



2021. márc. 29. 14:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem már akkor is száraz volt, mikor amúgy kivetted volna.

A csirkemell az sütőben (különösen légkeverésen) cipőtalp lesz.

2021. márc. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

Én azt nem értem, hogy egy alapban fűrészpor szárazságú hús, ami zsiradék nélkül van sütve, mitől lenne 20-25 perc sütés után nem száraz?

Szerintem a kapott eredmény az alapanyagot és az eljárást igazolja.

2021. márc. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

zsiradék nélkül cipőtalp lesz...


Sütőben vagy fedő alatt (de picit beolajozva) tudom elképzelni, de én mindig bacon-nel körbetekerem ha tepsiben sütöm.

2021. márc. 29. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 alletta ***** válasza:
57%
csirkemell nagyon száraz kaja, főleg teljesen natúrban megsütve.
2021. márc. 29. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
45%

Milyen diétát folytatsz?

Mert ha csak nem máj-, illetve epebeteg diétád van, akkor a krumpli minden egyéb diéta szempontjából károsabb, mint 2 csepp olaj, amivel kikened a serpenyőt.

2021. márc. 29. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
A krumpli nem karos. Nagyon régóta eszem, szinte naponta csirkemellet, de minisg serpenyoben. Vissza is fogok ra terni
2021. márc. 29. 15:14
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Ha beteszed sütőzacskóba, akkor a sütőben sem szárad ki annyira. Mondjuk ennyi erővel meg is párolhatnád.
2021. márc. 29. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
92%
A tepsit be szoktam fóliázni, akkor nem szárad ki.
2021. márc. 29. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
84%
Én is a sütőzacskót javaslom, abban nagyon finom lesz, egyáltalán nem szárad ki. Viszont mivel egy csomóban van, nem kiterítve, tovább tart megsütni (de ezt a sütőzacskó csomagolásán jól leírják, hogy milyen húst, tömeg szerint meddig kell sütni). Én legegyszerűbb esetben csak ételízesítőt meg szárított zöldségkeveréket teszek mellé, de sütheted zöldségekkel együtt is, átveszik egymás ízét és nagyon finom lesz. Olaj vagy zsiradék egyáltalán nem kell bele.
2021. márc. 29. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
53%

1. Zsiradék kell alá és rá is, különben kiszárad. Fűszert amúgy használtál? Só, bors, és mondjuk bazsalikom?

2. Alap, hogy alsó-felső sütéssel sütjük, minimum 200 fokon úgy, hogy le van takarva. Én ezért használok fém kacsasütőt, mert annak van teteje is.

3. 20 perc alatt simán nem sül meg a csirkemell, legalább fél, de inkább háromnegyed óra kell neki, hogy jól átsüljön.


Ha meg benn hagyod csak úgy a zsiradék nélkül félig átsült húst a sütőben, naná, hogy kiszárad. A zsiradék akadályozza meg, hogy cipőtalp legyen belőle.

2021. márc. 29. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!