Ezzel ronotottam volna el a csirkemellet?
Csirkemellett esdig mindig serpenyőben sütöttem, ma kipróbáltam sütőben. (Légkeverés, 180fok, 20-25Perc) Olaj nélkül csináltam, mert próbálok diétázni. (Ezért is sütőben, mert a serpenyőmet meg mell olajozni)
Csak elfelejtettem közben feltenni a krumplit főni, így, hogy ne hűljön ki a csirke bent hagytam a kikapcsolt sütőben. Undorítóan százat lett. Eddig is hébe-hóba csináltam sütőben, olaj nélkül, egész jó volt utána mindig. Előre is köszi :)
Szerintem már akkor is száraz volt, mikor amúgy kivetted volna.
A csirkemell az sütőben (különösen légkeverésen) cipőtalp lesz.
Én azt nem értem, hogy egy alapban fűrészpor szárazságú hús, ami zsiradék nélkül van sütve, mitől lenne 20-25 perc sütés után nem száraz?
Szerintem a kapott eredmény az alapanyagot és az eljárást igazolja.
zsiradék nélkül cipőtalp lesz...
Sütőben vagy fedő alatt (de picit beolajozva) tudom elképzelni, de én mindig bacon-nel körbetekerem ha tepsiben sütöm.
Milyen diétát folytatsz?
Mert ha csak nem máj-, illetve epebeteg diétád van, akkor a krumpli minden egyéb diéta szempontjából károsabb, mint 2 csepp olaj, amivel kikened a serpenyőt.
1. Zsiradék kell alá és rá is, különben kiszárad. Fűszert amúgy használtál? Só, bors, és mondjuk bazsalikom?
2. Alap, hogy alsó-felső sütéssel sütjük, minimum 200 fokon úgy, hogy le van takarva. Én ezért használok fém kacsasütőt, mert annak van teteje is.
3. 20 perc alatt simán nem sül meg a csirkemell, legalább fél, de inkább háromnegyed óra kell neki, hogy jól átsüljön.
Ha meg benn hagyod csak úgy a zsiradék nélkül félig átsült húst a sütőben, naná, hogy kiszárad. A zsiradék akadályozza meg, hogy cipőtalp legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!