Hogy lehet úgy sütni a csirkemellet, hogy ne csapkodjon az olaj? Mi a jó módszer?
#1 az keves, ugy tele vannak nyomva vizzel a bolti csirkemellek hogy frocskol ugy is.
@Kerdezo: fogj egy fedot, es tedd ra a serpenyore.
Hmmm.. Köszi az ötleteket, a fedőt mindenképpen kipróbálom, megpróbálom nem sokszor forgatni 😅
#1 mivel érdemes szárazra "törölni"? Konyha papírral tapogatni? Bocsi csak nem tudom elképzelni. Köszi előre is:)
1. tul forro az olaj!!!
2. hust rendesen ki kell olvasztani ha a melyhutobol kerul elo
3. megtisztitott/elokeszitett hust szarazra toroljuk
4. ha meg mindig serceg, akkor egy csipet sot szorhatsz a suto-oljaba
(fedot ne tegyel ra, mert a gozben parolodik a hus es nem sul)
A húst papírtörlövel kell szárazra törölni, pontosabban leitatni róla a nedvességet - és nem besózni elöre.
Fedöt meg semmi esetre se tegyél rá, mert akkor csak gumiszerü vagy továbbfözve fürészporszáraz valamit kapsz, így ugyanis nem sül, hanem fö a hús.
Sok esetben az olaj túl forró, a hús meg túl hideg, azért kezd fröcskölni, a húst tartsd sütés elött legalább egy órát hütön kívül. Ha meg netán fagyasztott, elötte teljesen fel kell olvasztani és szobahömérsékletre hozni.
A felszeletelt csirkemellet,kiütöd, sózod,az egyik oldalát lisztbe mártod (amelyikkel a sütést kezded), nagyon kevés(!) forró zsiradékban, lehetőleg nem magas falú serpenyőben 2-3 perc alatt kisütöd, egyszer fordítva.
Nem fog fröcskölni!
Ez a klasszikus natúr rostonsült csirkemell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!