Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasírt miért nem sikerül jóra?

Fasírt miért nem sikerül jóra?

Figyelt kérdés

Rettenetesek a fasírtjaim és nem tudom mit rontok el. Ki hogy csinálja? Meddig kell sütni, milyen fokozaton?

Olyanok az enyéim mintha olajszítta lenne, de közben meg ki van száradva az egész. Jól fűszerezem, de íztelen mégis. Másé meg olyan puha, finom, szaftos. Hogyan kell olyanra sütni és mi alapján fűszerezni? Boltba veszek 500g os darálthúst, zsemlét is szoktam bele tenni, 1 tojás, hagyma, +fűszerek.


2021. jan. 12. 18:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig sütitek, milyen fokozaton?
2021. jan. 12. 22:38
 12/23 anonim ***** válasza:
48%
Az olajsütőben 170 fokon pár percig tetővel, aztán megfordítom és megint pár percig sütöm.
2021. jan. 13. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

A fasírt zsemlét tartalmaz, és nem csak nyomokban.

0.5 kg darált sertéshús

4db áztatott kinyomkodott zsemle

3 tojás

1 közepes fej vöröshagyma késsel aprítva, kevés zsiradékon fonnyasztva

Fokhagyma ízlés szerint(én szeretem ha érezni), fűszerpaprika, ö. fekete bors, egy pici majoranna, só. A fasírt olyan jellegű étel amit bátran fűszerezhetsz, persze a gyerekekre, érzékenyekre tekintettel. A pogácsákat morzsába forgatni.

Érdemes annyi olajban sütni amelyben sülés közben majd "lebegni" tud. Érdemes kimérned egy darabot, és kb. akkorára pogácsázni mindet. Egy 8-10 dkg-os pogi kb. 8-10 percet igényel. Legyen tele a serpenyő vagy a kosár, de ne legyen zsúfolt.

Szépen türelmesen süsd, közepes (kb.160-170 fokon).

Segíthet a fogvájó, ha bizonytalan vagy abban hogy megsült e, szúrd meg és ha nem tapadt rá "anyag" akkor kész. Vagy egyszerűen kóstold meg az első darabot, akkor még variálhatsz a masszádon, ha úgy érzed nem döfi a dolog.

2021. jan. 13. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
42%
Én teszek bele 1 dl tejet is,azon felül, amit a többiek leírtak fentebb. Meg szoktam kóstolni, hogy jó-e még nyersen. 1 db zsemlét teszek bele (bár én 250dkg-al készítem),és zsemlemorzsát is ízlés szerint, hogy javítsak az állagán, ne legyen olyan folyós. Meg is forgatom zsemlemorzsában, mielőtt kisütöm. A vöröshagymát nyersen teszem bele, apróra vágva. Forró olajban sütöm ki, nekem mindig belül szaftos, kívül ropogós. A színén is átszik, hogy jó-e már.
2021. jan. 13. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
61%

1 tojás piszok kevés és ne sovány húst vegyél, plusz a zsemle felesleges bele.


Én fél kg húshoz teszek 2 tojást, plusz van, hogy zsírt is, ha igényli, plusz fűszerek, kis morzsa és szaftos, puha.

2021. jan. 13. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

15: ne kezdjük már el a fölösleges "nem kell" meg "több kell" típusú érveléseket. De gustibus....


Ha nem teszel bele (nyilván saját ízlésed szerint főzöl), senki nem fog leszólni. De a fasirtba _minden országban_ tesznek valami lazítót. Attól fasírt. Ha nincs benne, akkor az húsgombóc.

2021. jan. 13. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 A kérdező kommentje:
15# És a morzsát beleteszed, vagy az kívülre megy forgatásba?
2021. jan. 13. 13:44
 18/23 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönöm szépen, sok hasznos tippet kaptam.

Több tojás kell bele.

Zsírosabb hús.

Elég pár perc sütni, utána fordítani megint pár perc sütni.

És a majoranna is jó ötlet volt.

Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de próbálkozom.

2021. jan. 13. 13:48
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez a lényeg kérdező, örülök, hogy sikerült! Senki sem születik úgy, hogy mindent meg tud főzni/sütni. Én pont ezért imádom a főzést, az egész procedúra, az előkészületek, a kísérletezés. Ha nem lett jó? Makd legközelebb sikerül☺️
2021. jan. 13. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

13. vagyok


Zsemle nélküli "fasírt" például a csevapcsicsa, vagy csevap (attól függ mivel tálalod) Szerbiában.

Mititei, vagy "mics" a románoknál.


ezeket szódabikarbónával lazítják. Rostlapon, rácson, vagy nagyon kevés zsíradékon sütik serpenyőben.


A hamburgerhúsba sem kell zsemle.


A görögök viszont morzsát és répát tesznek bele (keftedes).


A jó öreg magyar fasírtba, meg igen is kell zsemle.


És még sorolhatnám, de lusta vagyok utána nézni, ezeket meg majdnem mindenki ismeri.


Mind finom, csak nevezzük nevén a gyereket. A kedves kérdező FASÍRTOT szeretne sütni!

2021. jan. 13. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!