Fasírt miért nem sikerül jóra?
Rettenetesek a fasírtjaim és nem tudom mit rontok el. Ki hogy csinálja? Meddig kell sütni, milyen fokozaton?
Olyanok az enyéim mintha olajszítta lenne, de közben meg ki van száradva az egész. Jól fűszerezem, de íztelen mégis. Másé meg olyan puha, finom, szaftos. Hogyan kell olyanra sütni és mi alapján fűszerezni? Boltba veszek 500g os darálthúst, zsemlét is szoktam bele tenni, 1 tojás, hagyma, +fűszerek.
Én sütőben sütöm (megspriccelve kevés olajjal) tepsiben - sose szárad ki.
A zsemle jobban lazítja az állagát, mint a zsemlemorzsa - mindkét verziót szoktam sütni.
Nem lehet, hogy olyan nagyon sovány darálthúst veszel, ami 7% zsírtartalmú? Mert abból tényleg borzalmas lesz a fasírt!
1kg daralt hus
2 fej lilahagyma reszelve
1 repa reszelve
So
Bors
Komeny
2 tojas
Zsemlemorzsa amig jo kemeny allaga nem lesz
Isteni finom lesz
Nálunk fasírt fűszerporral készül, bár nekem az túl fűszeres, de apám jobban szereti így.
De amúgy:
Zsemle vízbe áztatva, de jól ki kell nyomni a vizet, mert különben nem fog ragadni a hús.
2 tojás
Fűszerek
És amikor összekevertem őket, és jól tapad, akkor zsemlemorzsába beleforgatom és mehrt az olajba/fritőzbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!