Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasírt miért nem sikerül jóra?

Fasírt miért nem sikerül jóra?

Figyelt kérdés

Rettenetesek a fasírtjaim és nem tudom mit rontok el. Ki hogy csinálja? Meddig kell sütni, milyen fokozaton?

Olyanok az enyéim mintha olajszítta lenne, de közben meg ki van száradva az egész. Jól fűszerezem, de íztelen mégis. Másé meg olyan puha, finom, szaftos. Hogyan kell olyanra sütni és mi alapján fűszerezni? Boltba veszek 500g os darálthúst, zsemlét is szoktam bele tenni, 1 tojás, hagyma, +fűszerek.


2021. jan. 12. 18:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%
Nem muszáj a zsemle bele.Én tojást adok a húshoz,sót,borsot,petrezselymet,v,hagymát,fokhagymát,őrölt paprikát,mustárt és zsemlemorzsát adok hozzá de csak keveset a zsemle helyett.Nekem jó szokott lenni
2021. jan. 12. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
89%

Én sütőben sütöm (megspriccelve kevés olajjal) tepsiben - sose szárad ki.

A zsemle jobban lazítja az állagát, mint a zsemlemorzsa - mindkét verziót szoktam sütni.


Nem lehet, hogy olyan nagyon sovány darálthúst veszel, ami 7% zsírtartalmú? Mert abból tényleg borzalmas lesz a fasírt!

2021. jan. 12. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
A hús zsírtartalma. Ne készen daráltat végy, hanem egy db. lapocka húst kérj, és darálja le! Az lesz oké a fasírtnak.
2021. jan. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
70%
Kevés az 1 tojás is fél kg húshoz.
2021. jan. 12. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
60%
Én nem teszek bele zsemlét
2021. jan. 12. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
49%

1kg daralt hus

2 fej lilahagyma reszelve

1 repa reszelve

So

Bors

Komeny

2 tojas

Zsemlemorzsa amig jo kemeny allaga nem lesz


Isteni finom lesz

2021. jan. 12. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk fasírt fűszerporral készül, bár nekem az túl fűszeres, de apám jobban szereti így.


De amúgy:

Zsemle vízbe áztatva, de jól ki kell nyomni a vizet, mert különben nem fog ragadni a hús.

2 tojás

Fűszerek

És amikor összekevertem őket, és jól tapad, akkor zsemlemorzsába beleforgatom és mehrt az olajba/fritőzbe.

2021. jan. 12. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
66%
6-os,a reszelt répa ad valami plusz ízt is, vagy az állagán segít?
2021. jan. 12. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
Én a hagymát meg szoktam párolni. A megformált fasirtokat zsemlemorzsában meg szoktam forgatni. Inkább golyókat formázz, mint lepényeket. Valszeg alacsony hőfokon sokáig sütöd őket és kiszáradnak a hosszabb sütési idő miatt meg beszívja az olajat. Ha az alja készült a fasírtoknak, fordítsd meg őket.
2021. jan. 12. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon ízes illatos lesz a fasirt a répától, nem lesz olyan száraz belül.
2021. jan. 12. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!