Zselatin elkészítése, hogy egyszerű, sima zselé legyen önmagában, vízzel. Miért nem sikerül??
Tehát az előírás szerint próbálkoztam: lapzselatint percekre hideg vízbe áztattam, majd alaposan kinyomkodtam, ezután forró, de nem forrásban lévő vízbe tettem, folyamatosan kevergettem, majd hagytam kihűlni. Órák múlva is csak víz volt ott.
Hogyan lehet zselét csinálni? Porból is érdekel a megoldás.
Nem szeretnék adni hozzá semmit, csak max pár aromát, én zselét akarok ömagában. Gondolom, így is kellene működnie, csak én rontok el valamit. Segítsetek, kérlek! Köszönöm.
Egy zselatinlapot kb. 1,2 dl vízhez adtam. A leírás szerint 1,5-höz elég, tehát túl híg nem lehetett.
Nem tudom, mit csinálhattam rosszul.
Porból hogyan készítsem? És pontosan mennyi idő kell neki ideális esetben, hogy zselé legyen belőle?
Az a mennyiség nem zseléhez van megadva hanem krémek szilárdításához.
Itt egy német recept, gumimaci házilag. 6 db lapot használ 1 dl gyümölcsléhez!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!