Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A levescsontot ki kell olvasga...

A levescsontot ki kell olvasgatni, mielőtt felrakom a húslevest?

Figyelt kérdés
Szóval most vettem ki a csontot a fagyasztóból. Várnom kell vele, amíg kiolvad?
ma 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
minekugyan?
ma 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj. Kicsit tovább fog főni.
ma 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
És hány órát kell ennek főni mielőtt beleteszem a zöldségeket?
ma 13:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem fontos,mehet rögtön a fazékba.
ma 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nullát. Ha nagyon tömör barna habja van, azt lehabozod, utána mehet a zöldség.
ma 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Majd kiolvad a vízben
ma 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

#5-ös vagyok, hogy érdemben is válaszoljak a 2. kérdésedre: A helyes kérdés inkább az, mennyit kell azután főzni, hogy megfőttek a zöldségek!


Logikátlan úgy főzni, hogy előre főzöd x ideig akár a húst, akár a csontot, és majd beleteszed a zöldséget, hogy egyszerre kész legyen.

Nem tudhatod, mennyire fiatal vagy öreg az a zöldség, ha pl húst főzöl (a csontnak inkább mindegy) úgyse tudod előre negyed óra pontossággal belőni, mikor lesz kész.

Meg az se jó dolog, hogy mikor megfőtt a leves, úgy teszed el, hogy minden benne van, mert akkor ha szedni kell belőle, vegyesen, zöldséggel, akkor csak keresgélni kell, meg csak összetöröd a levest.


Ezért sokkal praktikusabb úgy főzni, hogy ahogy lehaboztad, egyből beleteszed az összes zöldséget.

És amelyik megfőtt, (úgyis ott van a tetején) egy csipesszel elkezded sorba kiszedni.

Ja, és ne gondold, hogy egyszerre kész lesz, szóval már csak ezért se sikerülne, hogy később teszed bele, és akkor majd minden szépen megpuhul.

A répa fog először megpuhulni, kb. vele egyszerre, vagy kicsit később a zeller.

Utána attól függően mennyire öreg, a karalábé. Az csak akkor puhul meg hamar, ha nagyon zsenge. És végül a petrezselyem gyökér.

A répa lehet,. hogy fél óra alatt puha, a pet.gyök meg 2 óra múlva is kemény. Ezt se tudhatod előre, mire a gyökér megpuhul, addigra a répából püré lenne, ha benne hagynád.

Néha rá kell nézni, és ami puha, kiszedni.

Ha meg minden puha, hogy csontot utána főzöd e, vagy nem, rajtad áll.

Attól is függ, milyen csont, mennyi...

Pl. nagy marha csontokat érdemes akár 5-6 órán keresztül is főzni, mert akkor kezdi igazán kiadni az ízét.

De akár egy sertés vegyes csontnak (karaj csont, lapos csont, velős csont mix) teljesen más íze van, ha csak 1,5-2 órát főzöd, vagy vagy pötyögteted 3-4-5 órán keresztül. Csak ilyenkor a sósságra kell figyelni, ha nagyon elfő, fel lehet önteni vízzel, de figyelni kell a sózásra, hogy úgy főzd el, hogy be ne sósuljon nagyon.

ma 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Mit akarsz belőle kiolvasgantni? 😂
ma 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!