Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem kelt meg a kovászom, mit...

Nem kelt meg a kovászom, mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

Még covid alatt kovászoltam nagyjából 1 évig, aztán elmentem fősulira és kidobódott.


Most édesanyám kezdett meg kovászolni a jegyzeteim alapján de mivel tél van nehezen indult meg, lassan 2 hónapja eteti.

3 napja átvettem, etettem, ellenöriztem, szépen megduplázta/háromszorozta magát etetés után kb 8-10 órával.


Feletettem sütéshez, kivártam 8 órát, még aktívan bedagasztottam recept szerint. Jelenleg a sütőformában kel 50°C-os sütőben letakarva.


Kicsit azonban izgulok, hogy nem képes megkeleszteni 2-3 óra alatt, mint ahogy a recept írja.

(450g liszthez adtam 150-160g aktív kovászt). Mit csináljak ha nem kel meg rendesen?

Elég ha éjszakára a kikapcsolt sütőben hagyom, vagy hűtőzzem? Elég erősnek tippelem, de lassúnak.



#kovász #kenyér #toast #kovászos kenyér #Kovászos toast kenyér
tegnap 21:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem 3x kel 40 percet makd 1x2 orat majd formazas es meg minimum 3 orat


Csak sziman turelmetlen vagy

tegnap 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

A most kipróbált recept szerint 3x kelt 45 percet, majd formázás után 2 órát. Te 3 órával többet keleszted. 😮


Köszi a hozzászólást, legközelebb tovább hagyom kelni.

tegnap 23:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!