Nem kelt meg a kovászom, mit tegyek vele?
Még covid alatt kovászoltam nagyjából 1 évig, aztán elmentem fősulira és kidobódott.
Most édesanyám kezdett meg kovászolni a jegyzeteim alapján de mivel tél van nehezen indult meg, lassan 2 hónapja eteti.
3 napja átvettem, etettem, ellenöriztem, szépen megduplázta/háromszorozta magát etetés után kb 8-10 órával.
Feletettem sütéshez, kivártam 8 órát, még aktívan bedagasztottam recept szerint. Jelenleg a sütőformában kel 50°C-os sütőben letakarva.
Kicsit azonban izgulok, hogy nem képes megkeleszteni 2-3 óra alatt, mint ahogy a recept írja.
(450g liszthez adtam 150-160g aktív kovászt). Mit csináljak ha nem kel meg rendesen?
Elég ha éjszakára a kikapcsolt sütőben hagyom, vagy hűtőzzem? Elég erősnek tippelem, de lassúnak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem 3x kel 40 percet makd 1x2 orat majd formazas es meg minimum 3 orat
Csak sziman turelmetlen vagy
A most kipróbált recept szerint 3x kelt 45 percet, majd formázás után 2 órát. Te 3 órával többet keleszted. 😮
Köszi a hozzászólást, legközelebb tovább hagyom kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!