Aki kelt tésztából szokott kuglófot készíteni, adna receptet, tanácsokat?
Jól tudom, kuglófot amolyan kevert tésztákból készítenek többnyire.
Már nem él egy távoli rokonom, de ő anno élesztős kelt tésztából készített különböző töltelékekkel (csoki, dió, mák, gyümölcsök, stb.).
Jó puha tészták lettek, és nagyon jól néztek ki amíg fel nem vágta szeletekre.
Már próbáltam én is kuglóf formában, de nem lett olyan, mint anno neki.
Egy ízes bukta tésztát nyújtottam ki, vajaztam meg, szórtam meg csokival és tekertem fel, és kuglóf formában sütöttem meg. De nem lett az igazi és nem is jött ki szépen a formàból.
Ha valakinek van bevált kelt kuglóf receptje, azt előre is köszönöm!!!
Anyukám szokott ilyet sütni, kb az aranygaluska tésztája hasonló. A tészta sokkal puhább, mint egy kalács esetében, nem tekeri fel, hanem csak belenyomja a formába. A töltelékeket meg belekeveri, vagy több menetben teszi bele a tésztát és a rétegek közé teszi a tölteléket.
A formát alaposan ki kell vajazni és lisztezni, különben beleragad.
Ezt már sokszor készítettem, nagyon finom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!