Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki kelt tésztából szokott...

Aki kelt tésztából szokott kuglófot készíteni, adna receptet, tanácsokat?

Figyelt kérdés

Jól tudom, kuglófot amolyan kevert tésztákból készítenek többnyire.

Már nem él egy távoli rokonom, de ő anno élesztős kelt tésztából készített különböző töltelékekkel (csoki, dió, mák, gyümölcsök, stb.).

Jó puha tészták lettek, és nagyon jól néztek ki amíg fel nem vágta szeletekre.

Már próbáltam én is kuglóf formában, de nem lett olyan, mint anno neki.

Egy ízes bukta tésztát nyújtottam ki, vajaztam meg, szórtam meg csokival és tekertem fel, és kuglóf formában sütöttem meg. De nem lett az igazi és nem is jött ki szépen a formàból.

Ha valakinek van bevált kelt kuglóf receptje, azt előre is köszönöm!!!

nov. 3. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám szokott ilyet sütni, kb az aranygaluska tésztája hasonló. A tészta sokkal puhább, mint egy kalács esetében, nem tekeri fel, hanem csak belenyomja a formába. A töltelékeket meg belekeveri, vagy több menetben teszi bele a tésztát és a rétegek közé teszi a tölteléket.

A formát alaposan ki kell vajazni és lisztezni, különben beleragad.

nov. 3. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
google
nov. 3. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, ezt a google-s idiótát miért nem tiltják ki az oldalról, ha csak ennyire telik az eszéböl, akkor jobb, ha meg sem szólal.
nov. 3. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt már sokszor készítettem, nagyon finom:

[link]

nov. 3. 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:
A formát nagyon puha vajjal alaposan ki kell vajazni, ha azt akarod, hogy könnyen kijöjjön belőle a süti.
nov. 4. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!