Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tészta miért ugrik...

Kelt tészta miért ugrik össze, ha újból ki kell nyújtanom?

Figyelt kérdés
Pogácsát szaggattam ki kelt tésztából. A maradék tésztát összegyúrtam, újra kinyújtottam,de gumiszerű lett az állaga, és sokkal keményebb is. Mi lehet a baj?

tegnap 13:38
 1/1 anonim ***** válasza:

A kelt tészta ilyen, a benne lévö sikér miatt rugalmas. Ha a gyúrás után valamennyit pihenteted, könnyebb nyújtani.

Ezért is kell(ene) a pizzatésztát dagasztás után a hütöben lassan keleszteni egy éjjelen át, akkor jól formázható lesz.

tegnap 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!