Miért hiszik tévesen az emberek a kelt tésztát bejglinek?
Itt is olvastam és más csoportokban is, hogy tévesen gondolják az emberek a kelt tésztás kalácsot bejglinek. Képesek össze veszni is emiatt 😅
De a bejgli az a bejgli. Nem kell keleszteni a tésztát, kell bele élesztő amit nem kell felfuttatni. És a kelési folyamatok ne induljanak be, folyamatosan hűvös helyen kell legyen a tészta.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
És miért hiszik azt az emberek, hogy bárkit is elvisz a bejglirendőrség, ha valamit másképp csinál vagy nevez?
A politika után a legtöbb agresszió ebben a kurvw@ főzésben van.
Képzeld, nálam a brassói borsóval készül. És most mi lesz? Én boldogan, jó étvággyal megeszem, akik szerint pedig merénylet, maradnak boldogtalanok.
Ki jár jobban?
Az ilyen emberek, mint te, rettentő boldogtalanok lehetnek a folyamatos szabályok betartása miatt.
Érdemes lenne felkeresni egy pszichológust.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A bejgli készülhet kelt tésztából és omlósból is. Eredetileg kalácsszerű volt, és mindkét változat része a jelenkori cukrászatatnak, otthoni készítése módnak.
Számos könyvből tudnék neked idézni, de annyira nem izgat.
Egyet már ide másoltam. De Dobos C. József, Horváth Ilona, Túrós Lukács stb. is ír mindkettőről.
És patkónak is nevezik mindkettőt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mire gondolsz, 6. Mindkettő változat bejgli, tekercs, patkó.
Ha pörkölt lehet sertés, marha stb., miért nem lehetne a tészta eltérő? Persze ez nem matek, kémia. De ha a szakma nem nem tesz különbséget az elnevezésben, mi laikusok miért gondoljuk hülyének azt, aki a kelt változatot is bejgliként emlegeti?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Élesztős omlós tészta a becsületes neve amiből készül.
Nyilván ezért gondolják hogy keleszteni kell.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!