Mi lesz a karácsonyi menü?
Nem ötleteket szeretnék meríteni, csupán kíváncsi vagyok, kinél mi lesz az ünnepi asztalon (a terítőn kívül :D ), ezért kérlek írjátok meg.
Köszönöm! :)
Sok minden idén nem.
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával, rántott hal, bacönbe tekert csirkemell, krumplipüré
Desszertnek tiramisu, citromvarázs, de ez is csak 2 kisebb adag, eredetileg csak az egyiket akartam, de inkább lesz mindkettőből kevesebb.
Anyukámnál lesz a szokásos halászlé, töltött káposzta.
Évek óta én vagyok a nagycsalád konyhatündére, akihez 3 napon át felváltva jött a család karácsonykor. Tavaly besokalltam. Már nyáron foglaltam szállást karácsonyra. Erre tessék...
De a covidra hivatkozva most nem jönnek vendégek,csak anyukám.
Szóval:töltött káposzta, mákos kalács (nem beigli, mint évekig, pedig a kalácsot szeretjük), almás-krémes batyu.
Másnap:kakasleves, kakassült, fűszeres, héjas cikkburgonyával, salátával.
Így végig a karácsonyi ünnepekre ezeket találtam ki:
Töltött káposzta már van, lehet enni amikor csak akarunk.Egyszer lesz sült kacsacomb, amit lehet megtöltök. Még nem tudom. Mellé vörösboros almás lilakáposzta, krumplipüré.
Másnap lazac steak sült zöldségekkel.
Aztán még olyan is van eszembe, hogy sütök lehet pár töltött rántotthúst. Olyat gondoltam, hogy csirkemell sajttal, sonkával és aszalt paradicsommal töltve,tartármártással.
Desszertek:tiramisu, zserbó, bejgli, gesztenyepüré tejszínhabbal.
Szenteste gyömbéres sütőtökkrém leves, grillezett lazac, spenótos barna rizs, ropogós édesburgonya gerezdek, majonézes kukorica.
Másnap sült kacsacomb ropogós édesburgonyával, majonézes kukoricával. Harmadnapra lassan főtt tyúkleves és a maradék az előző két napról. Desszert nem lesz, valószínűleg kapunk anyóséktól beiglit. De ha nem, én akkor sem bánom. :)
Valami őrült járkál közöttünk már hónapok óta. Ne törődj vele, annál inkább örül a lelke. Ha neki ennyi öröm is elég, hát tegye csak nyugodtan.
Pulykasült párolt káposztával, csülök pörkölt, sült csirke. Talán még majonézes krumpli saláta, beigli, sós stangli
Töltött szájmaszk
Karantén felfújt
Diós-mákos pandémia
Rakott kijárási tilalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!