Kinél mi lesz a karácsonyi menü? Hány féle ételt, sütit készítetek?
töltött káposzta egy nappal hamarabb elkészül, és pihen az erkélyen, hogy jól összeérjen :D
másnap, 24-n tartjuk a nagy "banzájt", én ott sörbundáscsirkemellet készítek, krumplipürével, rizzsel(valami jó vegyes konzerves, általában mexikói), krumplisalátával, franciasalátával, és uborkasalátával. mellette fő a húsleves is.
előtte való nap csináljuk a métereskalácsot, és a mézeskrémest, hogy azok is jól beérjenek.
már mai nap megcsináltam a likőröket, egy kindercsokist, és egy raffaellost, holnap készül egy sportszeletes még, ezek addig pihennek, aznapra nagyon finomak lesznek.
pogácsát 25-n szoktam sütni még
ezek mellett rengeteg kávés különlegesség készül, tekintve hogy barista vagyok
imádok sütni, főzni :)
22/F
Imádom a második válaszolót :) Kb mintha a volt barátom lennél, ő is imádott főzni (kisebb, nagyobb sikerrel)
Na szóval, nálunk 24-én gyűlik össze a család. Lesz halászlé, Cordon Bleu, rántott hal, saláták, bejglik, linzer, mézeskalács, zserbó és enis csinálok valami finom likőrt :)
Hát látjátok srácok, legyetek olyanok, mint a kettes válaszoló!
A lányok a kettes válaszolót szeretnék karácsonyi menünek! :)
Igen hajrá 2 es válaszoló.
Már a lelkesedés megvan az jó,
Nálam a menu halászlé rántott hal
Rántott csirkemell sült krumpli francia saláta
Két fele sütemény amit még nem eldöntött
Én csak 24-én főzök,ketten vagyunk a férjemmel, ő halat eszik (ez általában lazac), én valamilyen grillezett sajtot, sült krumplival (aznap nem eszünk húst). Felénk nem szokás a töltött káposzta. Többi napon a szüleinknél eszünk, ilyenkor valami klasszikus, rántott hús, cordon bleu, stb. szokott lenni.
Sütik közül biztos lesz linzer, azt imádjuk, mézeskalács, a többin még gondolkodom, valamilyen kókuszgolyó is lesz (vagy sima kókuszgolyó, vagy raffaello), még talán mézes, hókifli, bejgli, még nem tudom, mit választok ezek közül.
Nálunk felosztott feladatok vannak, én sütni szeretek. Amit eldöntöttem, hogy biztos lesz, az feketeerdő macaron és kókuszgolyó. Paris brestet szeretnék még, de nem nagyon vagyok gyakorlott égetett tésztákban, így azt előtte ki kell próbálnom. Esélyes még a babka is, nagyon szeretjük.
A menüben biztos lesz halászlé, ez én miattam, mert nálunk a szüleimnél mindig volt halászlé ilyenkor, nagyon szeretem. Lehet kacsa lesz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!