Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor eszitek a töltött...

Mikor eszitek a töltött káposztát a karácsonyi menü során?

Figyelt kérdés
Sokan írják, hogy karácsonyi étel, de a sok hal, hús, köret, édesség mellett hova fér a karácsonyi menüben? Amúgy imádom, de nálunk ez karacsonykor már nem fér bele a sokféle egyéb mellé.

2020. dec. 19. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez úgy megy, hogy sok féle étel van, de nem esszük mindet egyszerre. Hanem mondjuk karácsony ebédre eszek töltött káposztát, vacsira meg sültet. Másrészt mi ilyenkor a karácson összes napjára főzünk, nem esszük meg mindet egy nap.

Tudom, itt gyakorin valahogy szokás, hogy másnap már romlottnak tartják a kaját, de nálunk nem. Soha nem volt abból ban, hogy 2-3 napig a hűtőben volt valami.

2020. dec. 19. 19:28
 2/12 anonim ***** válasza:
21%
Soha! Minek ennénk ilyen pórias ételt? Nem is szeretjük.
2020. dec. 19. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk eddig nem volt divat karácsonykor a töltött káposzta, inkább a két ünnep között, vagy szilveszterkor. Szenteste nem ezt ettünk, 25-26 meg mentünk a szülőkhöz, így nem hiányzott még otthon is.

Idén viszont leegyszerűsödtek a dolgok, nem megyünk és nem jönnek, ezért 25-26-án ezt fogunk enni.

Szenteste meg rántott hús meg hal lesz majonézes krumplival, bejglit készen vettem 1-1 rudat a hagyomány miatt, aztán szevasz!

2020. dec. 19. 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk ez a másod-harmad napi menü, így senkinek se kell fõzni egy ideig.
2020. dec. 19. 20:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én idén pl 21.én fogok töltött káposztát főzni, tehát karácsony előtt. Nálam a tipikus karácsonyi ételek a karácsony egész hetében vannak nem csak és kizárólag 24.én. :)
2020. dec. 19. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elsőhöz hasonlóan a “karácsonyi menüsor” nem azt jelenti hogy december 25-én tizenkét fogásos ebédet eszünk, hanem hogy nagyjából 23. és 26-27. között ezeket esszük, minden étkezésre egy vagy két fogást.

Nálam 24-én délben sült lesz, este lazac, 25-én húsos pite, 26-án (ugyan nem töltött hanem székely) káposzta. Aztán még pár napig a maradékokat eszem, a sültből lesz +1, a pitéből +2, a székelykáposztából +2-3 napnyi étkezés, úgyhogy kb szilveszterig nem is fogok főzni.

2020. dec. 19. 22:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk eddig a töltött káposzta olyan 26.-a környékén szokott előkerülni, és nem a 24-25-én, mikor a nagy családi ebédek, vacsorák vannak. Idén annyiban lesz más, hogy holnap megcsináljuk és karácsony előtt eszük meg, mert kaptunk ajándékba egy nagy egybe kacsát lefagyasztva, és azt fogjuk megsütni 24. utánra, viszont káposztához már meg van véve minden.
2020. dec. 20. 09:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Két ünnep között szoktam főzni, a klasszikus karácsonyi menübe nálunk nem fér be.
2020. dec. 20. 20:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindig 24. Este
2020. dec. 21. 14:51
 10/12 anonim ***** válasza:
84%
Karácsony előtt készül nálunk, ma az lesz a vacsi. Jó nagy adag, még két napig biztos kitart. Aztán megy a fagyasztóba, és két ünnep között előkerül a maradék.
2020. dec. 21. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!