Mikor eszitek a töltött káposztát a karácsonyi menü során?
Nálunk ez úgy megy, hogy sok féle étel van, de nem esszük mindet egyszerre. Hanem mondjuk karácsony ebédre eszek töltött káposztát, vacsira meg sültet. Másrészt mi ilyenkor a karácson összes napjára főzünk, nem esszük meg mindet egy nap.
Tudom, itt gyakorin valahogy szokás, hogy másnap már romlottnak tartják a kaját, de nálunk nem. Soha nem volt abból ban, hogy 2-3 napig a hűtőben volt valami.
Nálunk eddig nem volt divat karácsonykor a töltött káposzta, inkább a két ünnep között, vagy szilveszterkor. Szenteste nem ezt ettünk, 25-26 meg mentünk a szülőkhöz, így nem hiányzott még otthon is.
Idén viszont leegyszerűsödtek a dolgok, nem megyünk és nem jönnek, ezért 25-26-án ezt fogunk enni.
Szenteste meg rántott hús meg hal lesz majonézes krumplival, bejglit készen vettem 1-1 rudat a hagyomány miatt, aztán szevasz!
Elsőhöz hasonlóan a “karácsonyi menüsor” nem azt jelenti hogy december 25-én tizenkét fogásos ebédet eszünk, hanem hogy nagyjából 23. és 26-27. között ezeket esszük, minden étkezésre egy vagy két fogást.
Nálam 24-én délben sült lesz, este lazac, 25-én húsos pite, 26-án (ugyan nem töltött hanem székely) káposzta. Aztán még pár napig a maradékokat eszem, a sültből lesz +1, a pitéből +2, a székelykáposztából +2-3 napnyi étkezés, úgyhogy kb szilveszterig nem is fogok főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!