Piskótát sütöttem, de lapos maradt, nem jött fel magasra, hol rontottam el?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az abszolút alaprecept, eltéveszteni/elfelejteni se lehet!
Ahány tojás, annyi púpozott evőkanál liszt (rétesliszttel szerintem jobb), és annyi csapott ek. porcukor.
Semmi más!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#1: Imádom ezeket az "elronthatatlan" recepteket. 47 éves vagyok, tudok sütni-főzni, de azért van 1-2 mumus. Ezek egyike a piskóta, a másik a lángos.
És számomra, így sok év után, az "elronthatatlan" jelző már csak annyit jelent, hogy a recept írójának fogalma sincs róla, mire vagyok képes. :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kihagytad a sütőport/szódabikarbónát?
Amiket itt felsoroltak, azok mind potenciális hibalehetőségek, jókat írt mindenki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem kell se sütőpor, se szódabikarbóna, se rétesliszt, se porcukor.
A piskóta tojás, sima liszt es cukor. Ennyi, semmi más. Az arány 1:1:1, tehát ahány tojás, annyi kanál liszt és ugyanannyi kanál cukor.
A tojásokat szét kell választani, ügyelve hogy se kösz, se tojássárgája ne kerüljön a fehérjébe. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig kell keverni, a fehérjét pedig külön kemény habbá verni, majd a fehérjét óvatosan a cukros tojássárgájába kell forgatni. Forgatni, nem keverni. Ha kesz, kanalankent kell a lisztet bele szitálni és azt is csak beleforgatni. A -formába csak belesimítani kell, nem szabad ütögetni. Előmelegített sütőben kell sütni, az ajtót nem szabad nyitogatni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
11-es vagyok...
Miért kéne bele sütőpor??? Az alap piskótába nem kell! A tojáshab emeli meg!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
16: tkp. majdnem mindegy: a sütőpor kb. kétharmada szódabikarbónából áll.
Butaság, amit írsz! A szódabikarbóna is térfogatnövelő! Hiszen azért emeli meg a süteményt! :)))))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jajjistenem, csak nem antalvalitól tájékozódsz??? :-D
Ugyanolyan vegyület, mint a sütőpor! Nátrium hidrogén karbonát.
A sporban meg még van némi savas összetételű vegyület IS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!