Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótát sütöttem, de lapos...

Piskótát sütöttem, de lapos maradt, nem jött fel magasra, hol rontottam el?

Figyelt kérdés
Pedig pontosan a recept szerint csináltam. Ízre, állagra jó lett, viszont vékony lapos maradt...mit kellett volna még csinálnom?
2020. okt. 14. 00:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
40%

Az abszolút alaprecept, eltéveszteni/elfelejteni se lehet!


Ahány tojás, annyi púpozott evőkanál liszt (rétesliszttel szerintem jobb), és annyi csapott ek. porcukor.

Semmi más!

2020. okt. 14. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

#1: Imádom ezeket az "elronthatatlan" recepteket. 47 éves vagyok, tudok sütni-főzni, de azért van 1-2 mumus. Ezek egyike a piskóta, a másik a lángos.

És számomra, így sok év után, az "elronthatatlan" jelző már csak annyit jelent, hogy a recept írójának fogalma sincs róla, mire vagyok képes. :D

2020. okt. 14. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 Kései Sirató ***** válasza:
55%

Kihagytad a sütőport/szódabikarbónát?

Amiket itt felsoroltak, azok mind potenciális hibalehetőségek, jókat írt mindenki.

2020. okt. 15. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell se sütőpor, se szódabikarbóna, se rétesliszt, se porcukor.

A piskóta tojás, sima liszt es cukor. Ennyi, semmi más. Az arány 1:1:1, tehát ahány tojás, annyi kanál liszt és ugyanannyi kanál cukor.

A tojásokat szét kell választani, ügyelve hogy se kösz, se tojássárgája ne kerüljön a fehérjébe. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig kell keverni, a fehérjét pedig külön kemény habbá verni, majd a fehérjét óvatosan a cukros tojássárgájába kell forgatni. Forgatni, nem keverni. Ha kesz, kanalankent kell a lisztet bele szitálni és azt is csak beleforgatni. A -formába csak belesimítani kell, nem szabad ütögetni. Előmelegített sütőben kell sütni, az ajtót nem szabad nyitogatni.

2020. okt. 15. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:
54%

11-es vagyok...


Miért kéne bele sütőpor??? Az alap piskótába nem kell! A tojáshab emeli meg!

2020. okt. 15. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 Kései Sirató ***** válasza:
56%
Én szódabikarbónát használok, de rengeteg piskótarecept tartalmaz sütőport, amit én egyébként egyáltalán nem használok, mert térfogatnövelő és állományjavító egészségtelen vacak.
2020. okt. 15. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:
69%

16: tkp. majdnem mindegy: a sütőpor kb. kétharmada szódabikarbónából áll.


Butaság, amit írsz! A szódabikarbóna is térfogatnövelő! Hiszen azért emeli meg a süteményt! :)))))

2020. okt. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
27%

Olvasgass, #16:

[link]


"Mindkét anyag térfogatnövelő szerként működik"

2020. okt. 15. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 Kései Sirató ***** válasza:
72%
Utolsó, valóban, csakhogy a szódabikarbóna egészséges és természetes, nem egy mesterséges anyag, amit az élelmiszeripar használ.
2020. okt. 15. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:
71%

Jajjistenem, csak nem antalvalitól tájékozódsz??? :-D


Ugyanolyan vegyület, mint a sütőpor! Nátrium hidrogén karbonát.

A sporban meg még van némi savas összetételű vegyület IS.

2020. okt. 15. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!