Miért nemjo a langosom mit rontottam el?
Kemény lett :((
Hagyományos recept viz Liszt élesztő so amivel készült
Pontosan követted a receptet?
Milyen arányai voltak?
Nem kelt meg eléggé, túlkelt, nem gyúrtad ki rendesen kelés előtt, kelés után... ezek lehetnek a gondok, ha az alapanyagok mennyisége és az élesztő jó volt.
Én is ezekből készítem a hagyományos piaci lángost és az első alkalmat leszámítva, mindig tökéletes.
Az arányok egy kiló Liszt egy csomag élesztő budafoki so és kb fel liter viz
Mikor ossz Gyurtam jo volt és meg is kelt valamennyire
De egy kemény végeredményt kaptam
Dagasztpval gyúrattam össze utána meg Kézzel is
Régi volt az élesztő?
Nem volt elég ideje megkelni?
Rászórtad esetleg a sót az élesztőre?
Nem volt elég meleg helyen kelesztés közben, vagy huzatban volt?
Az élesztő friss volt meg volt kelve is
Napos helyen az ablakba ahova odasut a nap konyha ruhával letakarva kelesztettem
A vizet lehet keveset raktam nemvolt 6 dl de az állaga már jónak tűnt így nem raktam többet
Jegyzek mindent és holnap újra probalkozok
Próbáld krumplival. :)
Igényektől függően 4-5 szem krumpli hajában megfőzve, majd meghámozva, és lepréselve. Ehhez adok hozzá annyi lisztet, amennyit kb felvesz, majd a langyos vízzel felfuttatott élesztőt. Összedagasztom, ha szükséges. még teszek hozzá lisztet, hogy egy "állékony", kissé keményebb tészta legyen.
Eztán letakarom, és meleg helyre teszem. (40-50 fokra előmelegített légkeveréses sütő is játszhat).
Kel egy jó darabig, úgy kb. fél óra, akkor kiborítom a "vájlingból", átgyúrom alaposan, majd egy bögrével szaggatom, olajos kézzel nyújtom, és nagyon forró olajban sütöm.
Eddig nem volt rá panasz... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!