Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nemjo a langosom mit...

Miért nemjo a langosom mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Kemény lett :((

Hagyományos recept viz Liszt élesztő so amivel készült



2019. aug. 10. 20:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan követted a receptet?

Milyen arányai voltak?

2019. aug. 10. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kelt meg eléggé, túlkelt, nem gyúrtad ki rendesen kelés előtt, kelés után... ezek lehetnek a gondok, ha az alapanyagok mennyisége és az élesztő jó volt.

Én is ezekből készítem a hagyományos piaci lángost és az első alkalmat leszámítva, mindig tökéletes.

2019. aug. 10. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:

Az arányok egy kiló Liszt egy csomag élesztő budafoki so és kb fel liter viz

Mikor ossz Gyurtam jo volt és meg is kelt valamennyire

De egy kemény végeredményt kaptam


Dagasztpval gyúrattam össze utána meg Kézzel is

2019. aug. 10. 20:27
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt hideg az olaj sütéskor? Vagy nem sütötted túl kis lángon?
2019. aug. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem ,az olaj jó volt
2019. aug. 10. 20:32
 6/19 A kérdező kommentje:
6os :) ez nem az Elek Zoli bacsi receptje volt azzal még nem mernek próbálkozni 😀
2019. aug. 10. 21:12
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Régi volt az élesztő?

Nem volt elég ideje megkelni?

Rászórtad esetleg a sót az élesztőre?

Nem volt elég meleg helyen kelesztés közben, vagy huzatban volt?

2019. aug. 10. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
36%
Kevés volt a víz, legalább 6 dl kell 1 kiló liszthez. Érdemes egy kevés olajat tenni a tésztába (0,5 dl).
2019. aug. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

Az élesztő friss volt meg volt kelve is

Napos helyen az ablakba ahova odasut a nap konyha ruhával letakarva kelesztettem


A vizet lehet keveset raktam nemvolt 6 dl de az állaga már jónak tűnt így nem raktam többet


Jegyzek mindent és holnap újra probalkozok

2019. aug. 10. 21:30
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld krumplival. :)

Igényektől függően 4-5 szem krumpli hajában megfőzve, majd meghámozva, és lepréselve. Ehhez adok hozzá annyi lisztet, amennyit kb felvesz, majd a langyos vízzel felfuttatott élesztőt. Összedagasztom, ha szükséges. még teszek hozzá lisztet, hogy egy "állékony", kissé keményebb tészta legyen.

Eztán letakarom, és meleg helyre teszem. (40-50 fokra előmelegített légkeveréses sütő is játszhat).

Kel egy jó darabig, úgy kb. fél óra, akkor kiborítom a "vájlingból", átgyúrom alaposan, majd egy bögrével szaggatom, olajos kézzel nyújtom, és nagyon forró olajban sütöm.

Eddig nem volt rá panasz... :)

2019. aug. 10. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!