A légkeveréses sütőben hogyan tudom megsütni a bepanírozott ételt? Mit rontottam el?
Bepanírozott cukkinit (szeletelve) tepsibe tettem, alá sütőpapírt, és légkeverés mellett 230 fokon, 20 percig sütöttem. Messze nem olyan lett, mint amit, a főzős videókban látok, pedig ott csirke alsócombbal is eljátszák. Nem pirult meg, nem lett ropogós, csak kiszáradt rajta a panír, belül meg olyan taknyos állagú lett a cukkini.
Aztán visszaraktam tovább sütni még 10 percet, de nem pirult, hanem megégett a panír úgy, hogy kívülről még mindig nyers, kiszáradt színű volt a panír, az élei meg itt-ott viszont megégtek.
Mit rontottam el? Akkor hogyan kell bepanírozott ételt légkeveréses sütőben megsütni, hogy úgy nézzen ki, mintha olajban sütném ki (mert elvileg úgy kellene kinéznie és átsülnie)?
Egy sütőt kibélelünk sütőpapírral, megkenjük a maradék olívaolaj felével, és rásorakoztatjuk a bepanírozott cukkiniszeleteket. A maradék olajjal megspricceljük a cukkiniszeleteket.
Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20-25 percig sütjük. (vagy 180 fokos sütőbe 30 percig)Félidőben megfordítjuk a cukkiniszeleteket.
Rendszeresen légkeverésessel készítem a panírozott ételeket. A szabályok:
-210 fok
-légkeverés
-oldalanként 10 perc
-sütőpapír
-olajjal spriccelni sütés előtt
Nem működik a sütőd a leírásod alapján, vagy nem működik benne a légkeverés funkció vagy nem a megfelelő rácsra tetted.
Egyébként nem olyan, hanem jobb lesz, mintha olajban sütötted volna, mert ennek a panírja ropogós is marad.
Cukkinire még egy tipp: 1 csésze morzsa, fél csésze parmezán, negyed csésze fokhagymapor, nagy marék aprított friss bazsalikom, frissen őrölt bors. Ezt keverd össze, és ebbe panírozd! Lisztet ki lehet hagyni, a tojás ragad a sima cukkinire is, majd a fenti keverék. Sokkal finomabb, ízesebb lesz.
Köszi utolsó, hogy ilyen részletesen leírva közzétetted a praktikáidat.
Van egy zsenge cukkinim, holnap ki is próbálom így megsütni.
Esetleg még annyit, hogy patisszonnal is működhet , mivel kissé keményebb a cukkininél ?
Kedves 6-os, biztosan. Sütöttem már így mindenfélét: padlizsánt, cukkinit, patisszont, zsenge tököt, húst, májat stb.
Én még a csirke- vagy pulykamellet is így sütöm. Ha azt látod, hogy a panírja megfelelő színű, akkor átsült a hús is. Maximum pár percre van még szükség.
Nagyon kedves vagy, igazán hálásan köszönöm.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!