Miért nemjo a langosom mit rontottam el?
Kemény lett :((
Hagyományos recept viz Liszt élesztő so amivel készült
Fiúk, lányok, hallgassatok Laci Bácsira. :)
Azzal kell kezdeni, hogy megnézem a liszt csomagolását.
Ha BL 55 van ráírva, akkor abból sütit készítünk.
Ha BL 80, akkor lángost, meg egyéb kelt tésztát.
Ha a cukor kevés az élesztőben, akkor nincs kaja a mikroállatkáknak, hogy elegendő széndioxidot termeljenek.
Amúgy csak én szoktam tejjel készíteni a lángost ?
50F
Bocsi
51 F
Hozzá kell szoknom, hogy múlik az idő. :)
Sima finomlisztet használtam Eddigis és nem lett kemény most meg az :( azért nem értem.
A kefires receptet nem szeretem nagyon más az íze.
Mindkettő sima fehér liszt, csak más a sikér tartalma.
Nem fogtál túl meleg vizet az élesztőhöz ?
Raktál cukrot az élesztőhöz ?
Igen raktam cukrot bele ,az élesztő sikerült mert megkelt látszott rajta
És ez a recept máskor sikerült :( most meg nem
Lehet megpróbálom inkább por élesztőből
Én ez alapján a recept alapján csináltam legutóbb és nagyon puha lett a tésztája. Ezeket az arányokat is használtam és fontos, hogy hagyd elég ideig kelni és, hogy amikor formálod a lángost, akkor ne formáld túl vékonyra, és ne süsd túl sokáig, mert rettentően hamar megsül.
Az említett cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!