Nem vagyok otthon a konyhaban, de a tesoim nem voltak hajlandoak mast reggelizni igy megprobalkoztan vele.
A receptbol nem jottem ra, hogy eloszor forralom a tejet es utana adom hozza a buzadarat, vagy hozzaadom a buzadarat es utana allok neki forralni? En eloszor forraltam, viszont a vegen eleg csomos lett, kiszedegettem a csomokat, de hat ezt nem igy kellett volna.
Valaki megtudna mondani hogy most ez volt a hiba vagy mashol rontottam el?
Forrásban lévő tejbe kell tenni, jól csináltad. A csomósodást úgy tudod elkerülni, hogy főzőkanál helyett hagyományos kézi habverővel kavarod folyamatosan míg be nem sűrűsödik.
2019. ápr. 6. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Túl sok darát öntöttél bele valószínűleg, így hirtelen sűrűsödött be. Legközelebb próbálkozz kevesebbel, ne aggódj, hogy híg marad, meg fogja magát szívni a dara tejjel, így besűrűsödik. :)
2019. ápr. 6. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Ha a grízt összekevered a cukorral (és egy leheletnyi sóval) és úgy öntöd a tejbe, akkor nem fog csomósodni.
2019. ápr. 6. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Én mindig hidegen borítok bele mindent és folyamatosan keverem amíg be nem sűrűsödik. Mindig csomómentes lett eddig.
2019. ápr. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Nem zutty, beleöntöd az egészet, hanem ha felfő, lassan adagolva, szórva adod hozzá, közben folyamatosan kavarni kell.
2019. ápr. 6. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
A hideg tejbe öntöm a grízt (1 evökanál gríz 1 dl tejre), pici sót, meg 1-2 evökanál cukrot és kevergetve felforralom, amíg besürüsödik - kb 10 perc.
Ha a forró tejbe teszed a grízt, akkor igen nagy eséllyen csomósodik össze és nem lesz elöbb kész.
2019. ápr. 6. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Van itt mindenféle praktika, de kb egyiknek sincs hozzá köze. Az a lényeg, mikor belerakod a búzadarát a tejbe, rögtön el kell kezdeni kevergetni, mert akkor lesz csomós, ha elkezdenek megduzzadni a szemek és nincsenek szétkeverve, így összetapadnak.
2019. ápr. 8. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
#7. Én épp ezért írtam a kézi habverőt, mert azzal jobban el lehet egyengetni, és írtam azt is, hogy folyamatosan kell kevergetni. Én rántást, habarást is mindig a "rugós" keverővel csinálom, és sosem csomósodik be.
2019. ápr. 8. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Hidegen kell a grízt beleönteni.
1 L tejhez maximum 2,5 dl gríz.
A tűzről még egy kicsit híg állapotában kell levenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!