Mit rontottam el a receptben? (lisztmentes pogácsa)
Na szóval, most sütöttem "diétás" pogácsát, ami azt jelenti, hogy teljesen búzalisztmentes, zabpehelylisztből van az egész alapja. Élesztős a tésztája, plusz tettem bele juhtúrót, tejfölt, meg tojást, egy kis mákot, vajat.
Olyan probléma lett vele, hogy keserű:( Mondjuk sót nem raktam bele, lehet az a gond... Vagy mit kellett volna kihagynom/még bele tennem? AMúgy azért juhtúrós, mert volt itthon és fel akartam használni, és kerülöm a fehérlisztet egyébként is.
Normális válaszokat szeretnék, köszönöm!
Elöször is kellene látni a receptet, mert anélkül nehéz bármit is mondani.
Másodszor rengeteg alapanyag lehet benne keserü - pl, a túró vagy a tejföl, de esetleg a zabliszt is, meg lehet valami kombináció is.
Ezért is jó lenne tudni, mi volt az eredeti recept, meg esetleg mit variáltál rajta.
Értem!
Nos, nem néztem receptet, a fejemből pattant ki, hogy én most ilyet akarok sütni.
De én is a juhtúróra gondolok, mert megkóstoltam előtte, és eléggé savanyú/keserű volt (nem volt megromolva) Gondolom ilyen alapjáraton a juhtúró.
Köszönöm a válaszod!
Egyertelmuen a zabliszt okozza a keseru izt. Aki dolgozott mar vele, az tudja, hogy ilyen. En pl egyszer csinaltam belole nokedlit, na soha tobbet...
De amugy is eleg meredek a recepted, bocs, de nem csodalom, hogy nem finom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!