Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Friss kaja vagy 3 hete lefagya...

Friss kaja vagy 3 hete lefagyasztott pörkölt?

Figyelt kérdés

A lefagyasztott készételt én egyszerűen nem bírom megenni, és a család se.


Itt nap, mint nap olvasom, hogy mennyi mindent lefagyasztanak, így spórolva. Én évekig próbálkoztam, egyszerűen undorító némelyik kaja fagyasztva, vagy pedig totál más íze/állaga lesz.


Komolyan, inkább minden nap főzök, amiből max másnapra marad, nagy ritkán rendelek, egyszerűen hihetetlen számomra, hogy a többség nem érez furcsa ízt, és még hirdeti is, milyen "minőségi" a család étkezése.


És számomra az sem indok, hogy a pénz miatt van ez, mert mikor gyerek voltam, szerényen éltünk, és anyám akkor sem fagyasztott semmit, egyszerűen 1-2 naponta főzött, mert a lefagyasztott kaja egyszerűen rossz volt.


Várom az érveket!


2020. szept. 24. 08:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Én a fasírtot készre sütve fagyasztom le. Kis diónyi fasírtgombócokat gyártok, sütőben sütöm. Aztán kiporciózva lefagyasztom. főzelékre feltétnek, vagy akár főételnek is jó - kb. 2 perc alatt kiolvad, és azonnal ehető.
2020. szept. 24. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztok szinte teljesen készen és a végén fejezem be, pl fagyasztok panírozott húst aztán kisütöm, pörköltöt és átforralom, rakott zöldbabot és kivéve megsütöm. De én meg pl nem tudok két napig ugyanazt enni, ez egy defekt nálam, sőt nem szeretem ha hasonló se (egyik nap örkölt másnap gulyás, más meg hetekig megeszi minden nap ugyanazt), Mindenkinek van valami heppje.
2020. szept. 24. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/37 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó, 2-3-4 napig ugyanazt enni valami borzasztó. Inkább eszek másnap egy melegszendvicset, vagy sült virslit krumplival, mint megint babgulyást.
2020. szept. 24. 14:15
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én 2-3 napig teljesen jól elvagyok ugyanazon az ételen, a 4. napon szoktam azt érezni, hogy most már aztán a hátam közepére se kívánom. :D

Néha még így is jól jön a fagyasztó, pl főzelékből szeretek 2-3 adagnál többet készíteni.

Mondjuk nekünk a fagyasztónk inkább alapanyagokkal van tele, zöldségekkel-gyümölcsökkel, mert azok nagyon jól jönnek ha nincs kedvünk boltba menni, de valamit főznénk, vagy csak összedobnánk egy sütit, turmixot.

Készételből tényleg sok van, ami rossz lesz fagyasztva-kiolvasztva. Én úgy tapasztaltam hogy inkább a "folyékony" ételek jók erre, levesek, főzelékek, pörköltféleségek nagyon jól bírják.

2020. szept. 24. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a durva, ha valaki mindennap főz. Komolyan.


Az ember hazajön az egész napos munkából, azért minden napra jut esetleg egy kis háztartási meló, ott vannak a gyerekek, akikkel játszani vagy tanulni kellene, na emellett naponta nekiállni főzni....


Na kösz, nem. Inkább eszem két napig ugyanazt ebédre. A harmadik nap meg előveszem a kaját a fagyasztóból. Majd max. utána főzök megint.

2020. szept. 24. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
35, engem pihentet és kikapcsol a főzés, ezért főzök minden nap valamit.
2020. szept. 24. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vannak kaják, amik borzalmasak lefagyasztva, de pékáruk, raguk, húsok ezekkel sose volt bajom
2020. szept. 25. 01:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!