Friss kaja vagy 3 hete lefagyasztott pörkölt?
A lefagyasztott készételt én egyszerűen nem bírom megenni, és a család se.
Itt nap, mint nap olvasom, hogy mennyi mindent lefagyasztanak, így spórolva. Én évekig próbálkoztam, egyszerűen undorító némelyik kaja fagyasztva, vagy pedig totál más íze/állaga lesz.
Komolyan, inkább minden nap főzök, amiből max másnapra marad, nagy ritkán rendelek, egyszerűen hihetetlen számomra, hogy a többség nem érez furcsa ízt, és még hirdeti is, milyen "minőségi" a család étkezése.
És számomra az sem indok, hogy a pénz miatt van ez, mert mikor gyerek voltam, szerényen éltünk, és anyám akkor sem fagyasztott semmit, egyszerűen 1-2 naponta főzött, mert a lefagyasztott kaja egyszerűen rossz volt.
Várom az érveket!
Mondjuk én 2-3 napig teljesen jól elvagyok ugyanazon az ételen, a 4. napon szoktam azt érezni, hogy most már aztán a hátam közepére se kívánom. :D
Néha még így is jól jön a fagyasztó, pl főzelékből szeretek 2-3 adagnál többet készíteni.
Mondjuk nekünk a fagyasztónk inkább alapanyagokkal van tele, zöldségekkel-gyümölcsökkel, mert azok nagyon jól jönnek ha nincs kedvünk boltba menni, de valamit főznénk, vagy csak összedobnánk egy sütit, turmixot.
Készételből tényleg sok van, ami rossz lesz fagyasztva-kiolvasztva. Én úgy tapasztaltam hogy inkább a "folyékony" ételek jók erre, levesek, főzelékek, pörköltféleségek nagyon jól bírják.
Nekem az a durva, ha valaki mindennap főz. Komolyan.
Az ember hazajön az egész napos munkából, azért minden napra jut esetleg egy kis háztartási meló, ott vannak a gyerekek, akikkel játszani vagy tanulni kellene, na emellett naponta nekiállni főzni....
Na kösz, nem. Inkább eszem két napig ugyanazt ebédre. A harmadik nap meg előveszem a kaját a fagyasztóból. Majd max. utána főzök megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!