Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Friss kaja vagy 3 hete lefagya...

Friss kaja vagy 3 hete lefagyasztott pörkölt?

Figyelt kérdés

A lefagyasztott készételt én egyszerűen nem bírom megenni, és a család se.


Itt nap, mint nap olvasom, hogy mennyi mindent lefagyasztanak, így spórolva. Én évekig próbálkoztam, egyszerűen undorító némelyik kaja fagyasztva, vagy pedig totál más íze/állaga lesz.


Komolyan, inkább minden nap főzök, amiből max másnapra marad, nagy ritkán rendelek, egyszerűen hihetetlen számomra, hogy a többség nem érez furcsa ízt, és még hirdeti is, milyen "minőségi" a család étkezése.


És számomra az sem indok, hogy a pénz miatt van ez, mert mikor gyerek voltam, szerényen éltünk, és anyám akkor sem fagyasztott semmit, egyszerűen 1-2 naponta főzött, mert a lefagyasztott kaja egyszerűen rossz volt.


Várom az érveket!


2020. szept. 24. 08:37
1 2 3 4
 1/37 anonim válasza:
100%
Ha nem szereted,ne edd,ennyi.
2020. szept. 24. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/37 anonim ***** válasza:
96%

Én sem fagyasztok semmit, kétnaponta főzök átlagban. Fagyasztottunk már pörköltöt, gulyást, töltött káposztát, csülökpörköltöt, szóval a megszokott fagyaszthatóakat, de mi sem bírjuk megenni.


Ettől függetlenül, nem értem mit nem értessz, egyszerűen nem vagyunk egyformák - ez a nagyon egyszerű válasz a kérdésedre.

Miért is kéne egymást győzködnünk? Akinek jó, fagyasszom; akinek nem ízlik, ne fagyasszon.

2020. szept. 24. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/37 A kérdező kommentje:

Csupán csak azt nem értem, hogy miért jön ez be mindenkinek, nekünk meg nem.

És én pont nem akarok győzködni senkit, de igyekszem spórolni, és folyton ez a válasz, a "maradékot fagyaszd le".

2020. szept. 24. 08:52
 4/37 anonim ***** válasza:
36%
Sosem szoktam készételt fagyasztani és nálunk a maradékot se eszi meg senki, így én mindennap frissen főzök. Van, akinek a fagyasztás és a több napra főzés jön be, megértem azt is.
2020. szept. 24. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/37 anonim ***** válasza:
79%

Csak néhány pékcuccot fagyasztok le, minden más borzalmas kiengedés után

Legalábbis nekünk!

2020. szept. 24. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/37 A kérdező kommentje:
Na, végre valaki! Már kezdtem azt hinni, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel.
2020. szept. 24. 09:24
 7/37 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem jó módszerrel fagyasztja le valaki az ételeket, nem jól olvasztja fel, nem megfelelöen fagyaszt a hütöje, illetve nincs rendszeresen és alaposan kitakarítva, akkor lesz a lefagyasztott ételeknek más íze/szaga/állaga, mint frissen.


Nekem jól müködik a a fagyasztás, senki nem tudja megmondani, mikor friss az étel meg mikor fagyasztott, ízre-állagra semmi különbség sincs köztük.


A másik meg, hogy rengeteg helyen - éttermek, büfék - adnak fagyasztott ételt, csak ha nem tudja a vendég, akkor tökéletesen megfelelö, ha meg elöre megmondják, akkor elöjönnek az elöítéletek és nem fog ízleni.

2020. szept. 24. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/37 anonim ***** válasza:
100%
Csak a töltött káposztát szoktam lefagyasztani, mert abból nem lehet keveset csinálni. De az okés szerintem felengedés után is.🤷‍♀️
2020. szept. 24. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Miért hinnéd, hogy egyedül vagy a véleményeddel? Komolyan kérdezem, az emberek nagyon nagy része nem szereti a mirelit/fagyasztott dolgokat, esetleg csak bizonyos ételeket tart úgy ehetőnek. De ez évek óta téma, nekem fura hogy bárki úgy érzi, ezzel egyedül van.

Inkább azt látom több helyről, hogy a fagyasztott étel egészségtelen, undorító, stb.

Az ismerőseid meg nem "erőltetik" vagy "győzködnek", egyszerűen tény, hogy a maradékot lehetséges lefagyasztani, és ezáltal nem dobod ki.

Ha te ezt így nem szereted, akkor nem kötelező csinálni. :)


Én amúgy szeretem a fagyós kajákat is, de tény hogy érződik rajta (állag, íz) és szerintem teljesen érthető ha valakinek úgy nem ízlik.

2020. szept. 24. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

Most mit lehet ezen érvelni?


Vannak ételek, amiken tökre nem érződik, hogy fagyasztva vannak, a pörköltfélék például pont ilyenek, szerintem ezt az ízt csak ti képzelitek be. De ugyanilyen pl. a bolognai, a csirkepaprikás, a töltött káposzta, chilis bab, stb.


Nyilván egy tejszínes-cukkinis tésztát nem fagyasztunk le, mert annak más íze lesz. De én sem állok neki fél kiló húsból bolognait főzni, hanem egyszerre megcsinálok 2 kg- ot, kiadagolom és ha nincs kedvem főzni, előveszem. Tűzhelyen melegítem és pont olyan, mintha akkor főtt volna.

2020. szept. 24. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!