Friss kaja vagy 3 hete lefagyasztott pörkölt?
A lefagyasztott készételt én egyszerűen nem bírom megenni, és a család se.
Itt nap, mint nap olvasom, hogy mennyi mindent lefagyasztanak, így spórolva. Én évekig próbálkoztam, egyszerűen undorító némelyik kaja fagyasztva, vagy pedig totál más íze/állaga lesz.
Komolyan, inkább minden nap főzök, amiből max másnapra marad, nagy ritkán rendelek, egyszerűen hihetetlen számomra, hogy a többség nem érez furcsa ízt, és még hirdeti is, milyen "minőségi" a család étkezése.
És számomra az sem indok, hogy a pénz miatt van ez, mert mikor gyerek voltam, szerényen éltünk, és anyám akkor sem fagyasztott semmit, egyszerűen 1-2 naponta főzött, mert a lefagyasztott kaja egyszerűen rossz volt.
Várom az érveket!
Én sem fagyasztok semmit, kétnaponta főzök átlagban. Fagyasztottunk már pörköltöt, gulyást, töltött káposztát, csülökpörköltöt, szóval a megszokott fagyaszthatóakat, de mi sem bírjuk megenni.
Ettől függetlenül, nem értem mit nem értessz, egyszerűen nem vagyunk egyformák - ez a nagyon egyszerű válasz a kérdésedre.
Miért is kéne egymást győzködnünk? Akinek jó, fagyasszom; akinek nem ízlik, ne fagyasszon.
Csupán csak azt nem értem, hogy miért jön ez be mindenkinek, nekünk meg nem.
És én pont nem akarok győzködni senkit, de igyekszem spórolni, és folyton ez a válasz, a "maradékot fagyaszd le".
Csak néhány pékcuccot fagyasztok le, minden más borzalmas kiengedés után
Legalábbis nekünk!
Ha nem jó módszerrel fagyasztja le valaki az ételeket, nem jól olvasztja fel, nem megfelelöen fagyaszt a hütöje, illetve nincs rendszeresen és alaposan kitakarítva, akkor lesz a lefagyasztott ételeknek más íze/szaga/állaga, mint frissen.
Nekem jól müködik a a fagyasztás, senki nem tudja megmondani, mikor friss az étel meg mikor fagyasztott, ízre-állagra semmi különbség sincs köztük.
A másik meg, hogy rengeteg helyen - éttermek, büfék - adnak fagyasztott ételt, csak ha nem tudja a vendég, akkor tökéletesen megfelelö, ha meg elöre megmondják, akkor elöjönnek az elöítéletek és nem fog ízleni.
Miért hinnéd, hogy egyedül vagy a véleményeddel? Komolyan kérdezem, az emberek nagyon nagy része nem szereti a mirelit/fagyasztott dolgokat, esetleg csak bizonyos ételeket tart úgy ehetőnek. De ez évek óta téma, nekem fura hogy bárki úgy érzi, ezzel egyedül van.
Inkább azt látom több helyről, hogy a fagyasztott étel egészségtelen, undorító, stb.
Az ismerőseid meg nem "erőltetik" vagy "győzködnek", egyszerűen tény, hogy a maradékot lehetséges lefagyasztani, és ezáltal nem dobod ki.
Ha te ezt így nem szereted, akkor nem kötelező csinálni. :)
Én amúgy szeretem a fagyós kajákat is, de tény hogy érződik rajta (állag, íz) és szerintem teljesen érthető ha valakinek úgy nem ízlik.
Most mit lehet ezen érvelni?
Vannak ételek, amiken tökre nem érződik, hogy fagyasztva vannak, a pörköltfélék például pont ilyenek, szerintem ezt az ízt csak ti képzelitek be. De ugyanilyen pl. a bolognai, a csirkepaprikás, a töltött káposzta, chilis bab, stb.
Nyilván egy tejszínes-cukkinis tésztát nem fagyasztunk le, mert annak más íze lesz. De én sem állok neki fél kiló húsból bolognait főzni, hanem egyszerre megcsinálok 2 kg- ot, kiadagolom és ha nincs kedvem főzni, előveszem. Tűzhelyen melegítem és pont olyan, mintha akkor főtt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!