Mivel a legfinomabb a pörkölt?
Egy finom, szaftos, vörösboros marhapörkölt, szerintem jó túrós-tejfölös tésztával a legfinomabb, a harcsapörköltet is ezzel szeretem a legjobban, de igazából szerintem bármelyik pörkölttel nagyon finom. A csibepörköltet (nálunk csibe, igen :D) pl. rizzsel szeretem a legjobban, a sima disznóból készültet meg bármivel igazából, de a túrós tészta itt sem rossz választás. Sőt, tarhonyával is nagyon szeretem, igaz azt magában is képes vagyok befalni pörkölt nélkül.. :D
Persze a nokedli is nyerő mindegyikhez, meg a sima főtt krumpli is.
Ti hogyan szoktátok enni?
Nálunk valahogy minden pörköltfélének megvan a saját körete, időnként beújítunk azért:
- marhapörkölt tarhonyával
- sertéspörkölt főtt tésztával
- pacalpörkölt főtt burgonyával
- csirkepaprikás nokedlivel
- harcsapaprikás túrós-tejfölös tésztával
- zúzapörkölt tarhonyával
- májpörkölt rizzsel
De egy csomó köretfélét kihagytál.
Nálunk az aduász köret bármelyik pörkölthöz a dödölle. De ez még magában is finom.
Vagy a párolt, savanyú káposzta. A toros káposzta gyakorlatilag sertéspörkölt savanyú káposztával.
Vagy a hagymás, paprikás tört krumpli.
Vagy a sztrapacska akár magában, akár juhtúróval, akár savanyúkáposztával, és úgy mellé a pörkölt.
Vagy a gersli/hajdina/bulgur/quinoa.
Vagy a puliszka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!