Étkezési zselatin -> miért nem lett megfelelő állagú a végeredmény és hogyan kellett volna helyesen csinálni? Túl meleg volt az alaplé? Azt szerettem volna, ha kb kocsonya állagúvá válik.
Zöldségleves meleg alaplevébe tettem étkezési zselatin port. 5 dl alaplébe 5 teáskanálnyi zselatinport.
Meleg volt az alaplé, de nem forró. Aztán még jobban felmelegítettem, gyöngyözött.
Mik voltak a hibák?
Magyarázzátok el legyetek szívesek. Köszönöm.





ÉN jobban szeretem a lapzselatint.
De a pornál is elöször kevés hodeg vízben fel szoktam oldani, utána teszem a folyadékba, amit forrásig melegítek.
Egyébként mikor csináltad? Lehet, hogy még nem volt eleget hütve - sokszor 10-12 óra is kell, mire megszilárdul





Köszönöm szépen a válaszokat!
A 10-12 óra hűtés az egyáltalán nem volt meg.
Akkor ráadásul hideg vízben kellett volna feloldani.
Jobb későn, mint soha.
Ha legközelebb csinálni akarok hasonlót, csak éppen kedvező eredménnyel, van még vmi tanácsotok, hogy sikerüljön?
Fel kell forralni, csak nem szabad túl sokáig forrnia vagy egyáltalán nem szabad felforralni?










További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!