Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Étkezési zselatin -> miért...

Étkezési zselatin -> miért nem lett megfelelő állagú a végeredmény és hogyan kellett volna helyesen csinálni? Túl meleg volt az alaplé? Azt szerettem volna, ha kb kocsonya állagúvá válik.

Figyelt kérdés

Zöldségleves meleg alaplevébe tettem étkezési zselatin port. 5 dl alaplébe 5 teáskanálnyi zselatinport.

Meleg volt az alaplé, de nem forró. Aztán még jobban felmelegítettem, gyöngyözött.


Mik voltak a hibák?

Magyarázzátok el legyetek szívesek. Köszönöm.



tegnap 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ÉN jobban szeretem a lapzselatint.

De a pornál is elöször kevés hodeg vízben fel szoktam oldani, utána teszem a folyadékba, amit forrásig melegítek.


Egyébként mikor csináltad? Lehet, hogy még nem volt eleget hütve - sokszor 10-12 óra is kell, mire megszilárdul

tegnap 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hideg vízben feloldod a zselatint, hagyod állni és azt adod a meleg cucchoz
tegnap 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A 10-12 óra hűtés az egyáltalán nem volt meg.

Akkor ráadásul hideg vízben kellett volna feloldani.


Jobb későn, mint soha.


Ha legközelebb csinálni akarok hasonlót, csak éppen kedvező eredménnyel, van még vmi tanácsotok, hogy sikerüljön?


Fel kell forralni, csak nem szabad túl sokáig forrnia vagy egyáltalán nem szabad felforralni?

tegnap 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:
A zselatint nem szabad forralni, legtöbbször azt ajánlják, hogy 70 foknál melegebb folyadékba ne rakjuk.
tegnap 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy nem tudjuk mit használtál, valamelyik fajtát (Express, fix) rakhatod közvetlenül a krémbe vagy amilyen ételt szeretnél, elkevered e voilà. A klasszik verziót pici folyadékba kikeverni és felmelegíteni DE nem forralni, amikor kezdene felforrni, gyorsan levenni és langyosra hűlés közben kezd szilárdulni. Rá van írva a tasakokra, hogyan. Az igaz, hogy nem elég 1-2 óra a végleges állagához egyiknek sem.
ma 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!