Miért propagálják sokan hogy rendelgetve jobban ki lehet jönni az élelmiszerköltséggel mint főzve magunkra?
1. nem tudnak számolni.
2. tudatosan hazudnak
3. buták, nem értik a számokat
Itt van egy rendelős menü, ami nagyon olcsónak számít :
Belenézve a húsos ételekbe, a fehérje alapján 15 deka husis adagok. (csirkmelleset néztem)
Ezeket sokkal olcsóbb megfőzni ha te veszed s manapság már be lehet vásárolni Interneten is 1 havi kaját és kihozzák neked +1500 forintért vagy annyiért se a nagy tétel miatt.
Mindenféle hülyeséget beleszámolnak a főzés árába (órábérüket..) érdekes engem nem fizet senki amikor nem főzök hanem ülök a gép előtt...
40-es!
A napi 1500-1800 kalória bevitele mióta félholtra zabálás?
Az lenne a normális, sőt még kevés is, mert egy egészséges felnőtt ember napi kalóriabevitele a súlymegtartáshoz kb. 2000 kalória lenne.
Ehhez képest azt előadni, hogy valaki jóformán egész nap csak a 600 kalóriás "menüt" eszi hosszútávon keresztül, igenis hazugság. Vagy szerinted van ennek bármiféle valóságlapja?
Na, de a kedvedért utánanéztem. A mai napomat használom példának. :)
Reggeli:
1 pohár alpro puding - 102 kcal - 249 ft
Pár szem korpakeksz - 110 kcal - 45 ft
Ebéd:
Lencsefőzelék étteremből - 680 kcal* - 540 ft
Rozsos zsemle - 205 kcal - 99 ft
*: annál az étteremnél ahonnan hordom, nem találtam tápérték-adatokat, az interfood e heti hétfői, nagy adagos lencsefőzelék kcal értékével számoltam, hasonló lehet
Vacsora:
Valószínűleg marad majd a főzelékből, mint mindig. :)))
Igény szerint szedvics, 2 szelet magvas kenyér zöldségekkel és hummusszal, ezt lusta vagyok számolgatni, 335 kcal eszerint az oldal szerint: [link]
A nap folyamán csipegetnivaló:
Banán - 100 kcal - kb. 70 ft
Sós földimogyoró - 160 kcal - 50 ft.
További korpakeksz, lsd a reggelinél
Délután csinálok vagy "banánkekszet" (zab + banán + mogyoróvaj, nem egy drága valami), vagy egy turmixot csokis kókusztejből (ez már drágább azért) és gyümölcsökből. Ezekben van azért kcal.
Van még a fagyóban fagylalt, figyel a fiókomban egy tábla étcsoki amit nemrég kaptam, ha további rágcsára vágynék. :)
Összesen most tartunk ott, hogy alsó hangon ~1760 kcal és ~1150 ft (a bizonytalan nasit és a vacsoránál említett szendvics árát nem sok kedvem van számolgatni szelet kenyérre és kenésnyi hummuszra vetítgetve), és jelentem, nem halok éhen. :)
Oké, néha az ebédem drágább akár 300 forinttal is, ha nem főzelékezek, bár heti 2-3 alkalommal azt szoktam.
Mindenesetre még úgy is kijön a teljes napi étkezésem kb. annyiból, mint amennyinek beállítjátok 1 adag főétel árát. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!