A magyar konyha valóban világhírű, vagy csak sokan szeretik azt hinni?
Egyáltalán nem híres, nemhogy világszerte az lenne.
Kevesebbek vagyunk így? Sokan azt gondolják, hogy igen, s muszáj valamiben kiemelkedni a több népből.
Hogy ez trianoni kesergés része-e, vagy genetikus, nem tudom.
A magyar konyhán semmi extra nincs.
A gasztronómia emberei meg egy tudathasadásos állapotban vannak.
A háziasan készülő ételeket „menő” étteremben képtelenség eladni. Ezért „újragondolják”. Na attól mentsen meg a jó isten. 8-9 ezer forintokért kapsz egy szinte üres tányért, amelynek a közepén van valami kosz, amit paprikás krumpliként, s más egyéb magyarosch ételként próbálnak eladni. A sznobok meg is veszik.
Írjátok itt többen, hogy nem világhírű. Szerintem sem, max. európai szinten. Csak egyet nem értek: ha idejön valami híres színész, vagy bárki, aki "világhírű", akkor miért dicsérik annyira a magyar konyhát? Udvariasságból?
Mondjuk még mindig jobb, mint pl. az angol. Az tényleg borzalmas - szerintem.
Nem az. Még Németországban, ahol kifejezetten szeretik a magyaros ízvilágot sem ismernek egyetlen - valódi - magyar ételt sem.
A "gulasch" nem gulyás, hanem valami pörköltféle megerőszakolva itt minden olyasmivel, ami nem való bele. Azon kívül meg semmi mást nem ismernek, csak a "langosch"-t, amit meg nutellával b*sznak szét.
Világhírű a japán, kínai, olasz, spanyol, francia konyha pl. - ezek azok, amelyek hallatán minden fejlett országban beugrik valakinek valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!