Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A 'spätzle' ugyanaz mint a...

A 'spätzle' ugyanaz mint a nokedli? Vagy valamennyivel valóban kicsit puhább?

Figyelt kérdés
Tojásos nokedli szerettem volna enni, de semmi kedvem nem volt házilag, otthon elkészíteni. Gondoltam, itt a németeknek is van valami hasonlójuk.(Nemetorszagban élünk) elmentem venni egy zacskó al, de amikor a hagyományos mi receptjük szerint akartam elkészíteni, forró vízbe kicsit főzni 1-2perx volt rairva, mikor találtam, jóval puhább al tűnt, mint a mi nokedlink. Ez lehetséges, vagy csak főzöm kellett volna még? Egyébként ilyen félkész volt, szóval sokmindent a úgysem vártam tőle. Van valakinek tapasztalata ezzel?
2018. okt. 30. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

A német Spätzle ugyanaz, mint a magyar nokedli, nem puhább és nem másabb.

Én sok éve élek Németországban, kiismerem magam ezzel, a kettö közt semmi különbség sincs.


Persze azt nem tudom, milyen fajtát vettél, de a legtöbb kapható félkész nokedli nem rossz.

2018. okt. 30. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát ez puhább volt annál, mint amit megszokottá. Amúgy kauflanba vettem
2018. okt. 30. 21:24
 3/8 A kérdező kommentje:
*megszoktam
2018. okt. 30. 21:24
 4/8 anonim ***** válasza:
37%
Ha nokedlit keresel, akkor Nockerl néven keresd. Bár szerintem csak kinézetben van különbség, de jobban hasonlit a megszokott nokedlihez. :D
2018. okt. 30. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Olyat még nem találtam
2018. okt. 30. 22:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocsi. Schwäbische Knöpfle a neve.

Bár nem tudom melyik tartományban laksz.

2018. okt. 30. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én Vorarlbergben szakácskodok. Nos a mi magyar nokedlink, galuskánk és a német / osztrák spätzle illetve nockerl, ugyanaz, de mégis teljesen más. Míg a mi házi nokedlink liszt, tojás só és víz hozzáadásával készül, kint NEM! Ott a liszthez CSAK tojást és sót tesznek, (helyenként szerecsendiót) és csak a tojással állítják be a tészta sűrűségét. Nagyon drága megoldás így, hisz 1 kg liszt 17-20 tojást vesz fel ahhoz, hogy szaggatható legyen. Érdekes ellenben, ha géppel keveri össze az ember, (6-8 kg liszttel máshogyan nem is lehet) a tészta jóval levegősebb lesz, így ugyanannyi lisztből géppel kevert magyar nokedliből kb csak fele, kétharmada mennyiségű nokedli lesz, mint a sok tojásos német/osztrák recept szerintiből. Egy biztos, melegen tartóban a magyar recept szerinti egyszerűen tovább marad szép, szemenként különálló.

Dolgoztam olyan helyen is, ahol a nokedlit (elnézést spätzlét száraztésztaként vásárolták és meglepően jó volt vele a végeredmény. A vendégeknek meg kint fingjuk nincs az egészről. Remélem szolgáltam némi érdekességgel.

2018. okt. 31. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem mindkettőt ,de ízre állagra nem is hasonlítanak!Az otthoni nokedlinek nincs párja.Edk -ban van többféle.
2018. okt. 31. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!