Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha én marha nem tettem fagyasz...

Ha én marha nem tettem fagyasztóba a körmöt (sertésláb van ráírva, gondolom dettó ugyanaz) és nincs semmi kellemetlen szaga, akkor ugye jó még?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kocsonyát csinálok ma, de a körmöt nem fagyasztottam le, végig hűtőben volt, de 10.-én vettük.

Semmi elszíneződés, semmi szag, csak a szokásos hússszag.

Meg merjem csinálni, vagy kuka a 1,5 kg. köröm?

Köszönöm a hasznos válaszokat előre is.


2017. nov. 16. 08:58
 1/7 Mansour ***** válasza:
100%

Nem értem az ilyen kérdéseket (már bocs, Kérdező!)


Hát nem egyértelmű, hogy aminek nincs rossz szaga, és nincs semmi más jele a romlásnak, akkor az ehető?

2017. nov. 16. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Igazad van Kedves Válaszoló, csak cseppet ezek szerint parás vagyok.

(Tavaly nyáron én olyan beteg lettem egy rohadt kínai kajáldának hála, hogy azóta már itthon is parázok a főzéshez való alapanyagoktól)

tudom, ha romlott lenne, akkor bűzzel is járna.Jelen esetben ez nincs jelen.

Köszönöm a választ, tán megmaradunk, mivel megfőzöm. :)

2017. nov. 16. 09:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A Rossz szag mellett, még nyálkás csúszós lenne a bőre is.

Ha semmi ilyent nem tapasztalsz főzd meg nyugodtan.

A kocsonyát egyébként is olyan hosszú ideig kell főzni, hogy azt semmilyen baci nem éli túl.

2017. nov. 16. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Mansour ***** válasza:
26%
Na igen, azt nem tudhatod, hogy mondjuk a kínaiak mit tesznek a kajába, mert az nyersen nem láthatod, szagolhatod. Vannak módszerek, hogy elvegyék a kevésbé friss dolgok szagát, illetve az előző napi maradékokat is valószínűleg felhasználják. Az édes-savanyú-csípős ízvilág amúgy is kedvez annak, hogy elnyomja a kicsit már romlófélben lévő étel kellemetlen, "figyelmeztető" aromáit.
2017. nov. 16. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Semmi gyanúsat nem tapasztaltam, csak mivel nem fagyasztottam le, így innen a pánik.

(meg gondolom a tavalyi ételmérgezésem is hozzájárul efféle paranoid képzetekhez, miszerint valami nem jó)

2017. nov. 16. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Főzd meg nyugodtan, hűtőben volt, nincs már 40 fok sem, nincs annak semmi baja!
2017. nov. 16. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor főzd meg, ha biztos vagy az érzékszerveidben.

Látás,szaglás, tapintás. Ha mindent rendben találsz, nyugodtan főzd meg kocsonyának.Főleg, ha jól hűt a hűtőd.

2017. nov. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!