EGy kiló marha velős csontból és 3 kg marha csontos leveshúsból mennyi levest lehet főzni megközelítőleg?
6-7 liter biztosan lesz a léből, de, ha jót akarsz, magát a velőscsontot-amennyiben szeretnéd pirítóson, jó fűszeresen elfogyasztani a velőt, azt csak az utolsó kb fél órában tedd bele, másképp kifő a velő belőle és a leves egymerő zsír lesz.A velőscsont két végét sózd be, így a kb fél óra velőscsont a lassú főzés közben nem fog kijönni belőle.
A csontlevest is érdemes fogyasztás előtt pl papírszalvétával zsírtalanítani, másképp nagyon nehéz lesz.
A leszedett zsíros lében ki lehet főzni a levestésztát, így semmi nem vész kárba.
Tipp: a forró velőt tartalmazó csontot fogd meg újságpapírba- mert nagyon forró tud lenni -egy hegyes késsel nyúlj bele, és forgasd át a velőt, majd előmelegített tányérra ütögesd ki a csontból.
Azonnal kell a meleg pirítósra kenni, só, bors pirospaprika a legjobb fűszer rá.
Imádjuk, és mindig így készítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!