Steak marhabélszínből, Milyen köret, desszert és bor passzol a legjobban?
Kérdésem egyszerű bár sehol nem találtam megfelelő választ,és nem szeretném a véletlenre bízni,mivel először készítenék.:) Ha valaki jártas a témában megköszönném,ha ajánlana esetleg egy jó bort,akár desszert ötletet,mert nem szeretném hogy túl sok legyen,vagy túl kevés.
Köszönöm!
"Egy valódi steakhez szigorúan héjában sült krumpli dukál"
:D:D:D Vagy ezer más módon elkészített burgonya, bármiféle párolt/sült zöldség, saláta, püré, csatni...stb
A többivel úgy ahogy egyetértek, bár pl borválasztásnál azért érdemes lenne figyelembe venni az esetleges mártást is.
Egyébként hogy konkrét dolgot is mondjak, mivel még spárga szezon van, így én biztos tennék mellé, meg mondjuk egy kis anna-burgonyát is. De pl gombában is lehet gondolkodni. Mártásból ezerféle van, szóval az ízlés kérdése.
Desszertnek szuper a mousse, viszont én itt is használnék idény dolgot, pl epret.
Alapjáraton egyébként elmondható, hogy az aktuális idényzöldségekkel/gyümölcsökkel érdemes a legtöbbször variálni, már csak azért is, mert a legintenzívebb ízeket ilyenkor lehet belőlük kihozni, azért az import meg a fólia nem olyan.
Borból merlot vagy cabernet sauvignon felé mennék, konkrét pince/évjárat keretfüggő, de bármelyik borüzletben szívesen segítenek.
#1
Cabernetet semmiképpen nem adnék bélszínhez.
Talán egy jobb syrah, vagy egy súlyosabb cuvée elférhet.
Soha nem eszünk krumplit a steakhoz. Akkor sem, ha a tucatízlés a hústkrumplival preferálja. Nem gourmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!