Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Steak marhabélszínből, Milyen...

Steak marhabélszínből, Milyen köret, desszert és bor passzol a legjobban?

Figyelt kérdés

Kérdésem egyszerű bár sehol nem találtam megfelelő választ,és nem szeretném a véletlenre bízni,mivel először készítenék.:) Ha valaki jártas a témában megköszönném,ha ajánlana esetleg egy jó bort,akár desszert ötletet,mert nem szeretném hogy túl sok legyen,vagy túl kevés.

Köszönöm!



2017. máj. 17. 19:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Egy valódi steakhez szigorúan héjában sült krumpli dukál, és testes vörösbor, pl. egy minőségi cabernet sauvignon, lehet barrique is, elbírja. Desszertnek mindenképp egy könnyű édességet, pl. szorbetet áfonya, málna vagy eperszósszal, gyümölcsös-joghurtos sütit vagy tortaszeletet adnék, ill. sajttálat dióval, olívabogyóval.
2017. máj. 17. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Én inkább párolt zöldbabot vagy spárgát adnék mellé. Desszertnek pedig egy könnyebb pohárkrémet.
2017. máj. 17. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 Carragher_x ***** válasza:
92%

"Egy valódi steakhez szigorúan héjában sült krumpli dukál"

:D:D:D Vagy ezer más módon elkészített burgonya, bármiféle párolt/sült zöldség, saláta, püré, csatni...stb

A többivel úgy ahogy egyetértek, bár pl borválasztásnál azért érdemes lenne figyelembe venni az esetleges mártást is.

2017. máj. 17. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
Ha te mondod, Carragher...:D Én az USA legjobb steak house-aiban ettem, ahol üvegajtós tárlókban voltak kirakva az érlelődő húsdarabok, sehol nem szervíroztak pl. rösztit vagy pláne zöldbabot mellé. A kiöregedett tehénből származó, mindenféle előkészítés és érlelés nélküli sült húshoz persze jó a teszkós fagyasztott hasábkrumpli, de nem véletlenül írtam, hogy VALÓDI steakhez mi való.:-)
2017. máj. 17. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 Carragher_x ***** válasza:
94%
Én kérek elnézést, nem tudtam, hogy ilyen nagy tudósra reagáltam:D Légyszi írj már egy email a kizárólagos köretről olyan proli helyeknek is, mint a Le Relais de Venise L'Entrecôte vagy ha már USA, akkor Metropolitan. Világosítsd fel őket :D:D:D:D
2017. máj. 17. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
32%
Ezek mióta tartoznak a legjobb steakhouse-ok közé?:DD
2017. máj. 17. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 Carragher_x ***** válasza:
94%
Mondjuk a Le Relais de l'Entrecôte lánc elég régóta, a Metropolitan valóban csak Seattle legjobb steakhouse-a :D:D:
2017. máj. 17. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a kommenteket!:) persze jó húst szeretnék venni,kérdéses még,hogy hol találok...:D desszertnek egyébként csokimousse-t gondoltam
2017. máj. 18. 00:23
 9/13 Carragher_x ***** válasza:
100%

Egyébként hogy konkrét dolgot is mondjak, mivel még spárga szezon van, így én biztos tennék mellé, meg mondjuk egy kis anna-burgonyát is. De pl gombában is lehet gondolkodni. Mártásból ezerféle van, szóval az ízlés kérdése.

Desszertnek szuper a mousse, viszont én itt is használnék idény dolgot, pl epret.

Alapjáraton egyébként elmondható, hogy az aktuális idényzöldségekkel/gyümölcsökkel érdemes a legtöbbször variálni, már csak azért is, mert a legintenzívebb ízeket ilyenkor lehet belőlük kihozni, azért az import meg a fólia nem olyan.

Borból merlot vagy cabernet sauvignon felé mennék, konkrét pince/évjárat keretfüggő, de bármelyik borüzletben szívesen segítenek.

2017. máj. 18. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
27%

#1

Cabernetet semmiképpen nem adnék bélszínhez.


Talán egy jobb syrah, vagy egy súlyosabb cuvée elférhet.


Soha nem eszünk krumplit a steakhoz. Akkor sem, ha a tucatízlés a hústkrumplival preferálja. Nem gourmet.

2017. máj. 18. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!