Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jövő héten valamikor szeretném...

Jövő héten valamikor szeretném elhívni ebédre (és beszélgetésre) egy férfi barátomat. Adnátok tippeket, hogy mivel várhatom?

Figyelt kérdés

Kicsit speciálisabb a "kapcsolatunk", szeretném, ha értékelné a gesztust, és javulna a szemében a "nőiességem", de nem akarok nagyon nyomulni sem. Ő 16 évvel idősebb nálam, és szerintem jobb szakács mint én, meg igényes is az ízvilágra, én sajnos totál érzéktelen vagyok ehhez. Nem nagyon szeretek főzni, így extra receptek kilőve. Valami egyszerű, magyaros menüre gondoltam, amit könnyű elkészíteni de ugyanakkor lehet lenyűgöző. Valamilyen levest (nagyon szereti a parasztleveseket, de ő nem készít soha magának), és másodikat szeretnék (hús+köret+saláta), esetleg valami finom desszertet ráadásnak, vagy második helyett. Húsoktól félek, mert nem értek hozzájuk, de anélkül nálam sem létezik nap. Előny lenne ha használhatnám a kertünkből nemrég betakarított céklát, zellert, répát, káposztát, szemesbabot (nem állhatnak el sokáig), de van a fagyasztóban zöldbab, borsó, reszelt tök is. Desszerthez pedig vannak lekvárok, szörpök, kompótok, és persze a mustkóstolás sem maradhat majd el.


Szóval várok valami menütippeket, amik aránylag hamar és könnyen elkészíthetők egyszerű alapanyagokból, kevés főzőtudománnyal (de sok szeretettel :P).



2014. okt. 31. 01:15
 1/3 anonim ***** válasza:

FŐételnek mit szólnál sajtos csirkecombhoz céklás krumplipürével?


A csirkecombokról lehúzod a bört ha egész combot használsz félbevágod felső és alsócombra. A húst besózod. Sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeled és keversz bele egy teás kanál lisztet és egy kiskanál pirospaprikát. A csirkecombokat megforgatod jó alaposan ebben a keverékben, majd kivajazozott/margarinozott tepsibe teszed. Borsónyi vaj vagy margarin darabokat elhelyezel jó sűrűn a combokon. Majd fóliával lefeded és beteszed a sütőbe. Ha a hegyes kést könyedén be tudod szúrni a csont mellett akkor megsült. Leveszed a fóliát és szép pirosra sütöd.


Lehet akár két három réteg karikára vágott krumplit tenni alá, így egyben kész van a köreted is. Viszont ha céklás krumplipürét csinálnál, akkor a krumplit és a céklát megpucolod kockázod és külön lábosban puhára főzöd. A krumpliba kell egy kanál só is. A vízet leöntöd összekevered összenyomod krumplinyomóval teszel bele margarint vagy vajat és meleg tejet. Habverővel habosra kevered. A céklától szép pink színe lesz.


Az ételek vajjal azért finomabbak, de én azut nem ehetek, ezért használom a margarint, azért is írtam bele alternatív változatként a receptbe.


Leves ötletet szándékosan nem írtam, emrt amiket én szoktam főzni magyaros leveseket, azok nagyon tartalmasak, ahhoz másodiknak inkább csak egy édes főéteét tudnék elképzelni.

2014. okt. 31. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt írtad szereti a tartalmas "paraszt" leveseket. akkor csinálj egy jó gulyást, palóclevest, csókakői kolbászlevest, vagy ehhez hasonlót.Egyik sem nehéz, bárkinek sikerülhet.

Utána egy máglyarakást ajánlanék,ami másodiknak és desszertnek is megfelel. Kettő az egyben :)ha valami konkrétan érdekelne, és nem a neten akarod kikeresni, írj, szívesen segítek.

Amúgy a véleményem, hogy légy önmagad, ne akarj többnek látszani, mint amit tudsz.

Ez a reménybeli beszélgetés során adja isten, hogy ki is derüljön.lehet, hogy legközelebb együtt főztök, az ő tapasztalatát is bevetve... :)

2014. okt. 31. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elsőnek: igazán értékelem a csirkecombos receptedet, nem hangzik rosszul... valamikor majd kipróbálom, ha nem is ezzel az alkalommal :) Én ettem már többször nála, ő csak húst süt, abból is csak marhára emlékszem, köretnek meg általában rizst készít, különböző ízesítésekkel. Nem szeretném ugyanazt készíteni, mert olyan profin mint neki úgy sem sikerülhetnek ezek. Más dolgokkal meg félek kísérletezni, pláne ha még sose készítettem.


Levest eddig csak sonkaléből főztem, száraz babbal, kolbásszal - tényleg elég sűrűek, tartalmasak szoktak lenni. Illetve még céklalevest sok zöldséggel is készítettem, de én ettem egyedül vagy másfél hétig, testvéreim nem szeretik a céklát. Lehet a végén maradok egy jó friss zöldséglevesnél, esetleg húst is teszek bele.


Másodiknak: gondoltam én is vargabélesre, mint második, egy tartalmas leves után. Egyszer ettem vendégségben, a családban még nem, és nem is készítettem még. Máglyarakást sose ettem, én sem tudom milyen. Ha gondolod, leírhatod üziben a receptet, vagy küldjél bevált linket.


Amúgy erdélyi vagyok, amilyen leveseket említettél kicsit távol állnak tőlem :D.


Nem is akarok bénázni vagy felvágni valamivel, s ne sikerüljön, többnek látszani... azért kértem könnyű ételeket. Ő is tudja egyébként, hogy nem kedvenc dolgom a főzés, azért inkább azt akarom, lássa, hogy igyekszem.


Nem először vagyunk együtt, beszélgettünk a tavasszal elég sokat, csak nyár alatt elhidegültünk, és szeretném vele megbeszélni a dolgokat higgadtan, barátiasan. Nem nagyon reménykedem, hogy lesz több köztünk, csak hiányzik a vele töltött idő, a jó közös evések és a beszélgetés.

2014. okt. 31. 23:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!