Tuti recept férfiaknak?
Még egy kicsit kezdő vagyok a konyhában, vannak jól megszokott egyszerű ételeim (rakott krumpli, milánói, pizza, paprikás krumpli, pörkölt, csilis bab, sült húsok stb.), de mostmár szeretném valami újjal meglepni a páromat, mert én is unom ezt a felhozatalt.
Valami olyan receptet szeretnék, ami nem túl bonyolult, kezdőként is megtudom csinálni, viszont sikere lehet egy férfinál! :) Megköszönnék minden olyan tippet, ami nálatok már bevált, látatlanba nem merek rábökni ezer recept közül egyre a netről.
Én ugyan fogyókúrázom, így legjobb lenne kombinálni a finomat az egészségessel, de ha nem az sem baj, a lényeg hogy neki tetszen!! :)
Kevés férfi szereti a csirkemellet. Azt csak a fogyozó nők szeretik.
Főzz betyárfalatot.
1/2 kg sertéslapockát vagy combot vágj féltenyérnyi szeletekre.
Zsíron (nem olajon) piríts vöröshagymát. Tedd rá a szeleteket, és mindkét oldalán süsd fehéredésig. Önts alá fél pohár vizet. Sót, borsot, oregánót tegyél bele.
Ha a hús már majdnem puha, akkor önts rá ketchupot. Főzd addig, amíg elég sűrű szaftja lesz.
Amíg a hú sül, 8-10 virslit vágj hosszában félbe. Keresztbe vagdosd be. Süsd ki kevés olajban. Szép karikák lesznek belőle.
Köretnek süthetsz krumplit, de nálunk a "puffancs" a menő.
Tört krumplihoz tegyél sót, egy tojást, és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen. Kanállal szaggasd bele forró olajba, és mindkét oldalán süsd pirosra.
Célszerű először egyet megsütni, hogy ha véletlenül szétesik, akkor tenni kell bele még egy kevés lisztet.
,,Kevés férfi szereti a csirkemellet. Azt csak a fogyózó nők szeretik."
Hát ennél nagyobb baromságot még nem hallottam, a párom csak a csirkemellet hajlandó megenni, és a haverjai is azt részesítik előnyben. Egyikük se nő és nem is fogyóznak, csak szeretik a szín húst.
Csinálhatsz brassóit, vagy tejszínes gombás húst, esetleg gombapörköltet, sörben sült mustáros borsos húst( csirkét vagy sertést előzőnap lefűszerezed, majd másnap forróserpenyőbe helyezed, öntesz rá egy kis sört és alufóliával letakarod), köretnek mexikói krumpli( megfőzöd a krumplit, majd olívaolajos serpenyőbe köménymagot, zúzott fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, borsot, sót, csilli és édes őrölt paprikát pirítasz, rá a főtt krumpli amíg meg nem pirul. Mi pl nagyon szeretjük ezeket az ételeket.
Göngyölthús, stefaniavagdalt, töltött csirkecombok, bakonyi betyáros sertésszelet (kedvencem) nokedlival. lecsós szelet tarhonyával, bácskaki rizseshús.
a vadas is nagyon jó ötlet zsemlegombóccal vagy krumplikrikettel, esetleg tésztával.
borsostokány, zöldborsóstokány, gombástokány, hentestokány, csikóstokány, temesvári tokány (zöldbabos ).... és még sokan mások, rizzsel, tésztával, nokedlivel.
ha szereti a karfiolt, Dubarry szelet. tésztás rakott ételek is egyszerűek finomak.
tepsis húsokat is készíthetsz krumplival hagymával összerakva ( csak a fő alkotókat írom ) fűszerezve, lefóliázva megsütni, fólia nélkül pirítani.
Rakott oldalas pl (ha kéred leírom ). de jó tartalmas főzelékek, lencse, sárgaborsó, tarkabab hamis sólet módon füstölthússal is kendevcük a férfiaknak.
Az én tapasztalatom leglábbis szűkebb családban, hogy a magyaros, tartalmas főként húsos ételeket kedvelik a fiúk.
de azért elfogy, ha sülthús mellé a tepsibe különféle kompótot is teszek. finom krumlipürével vagy petrezselymes krumplival.
ezek csak tippek, hátha kedvesz kapsz párat kipróbálni.
szívesen leírom a velük kapcsolatos tapasztalataimat is.
Nagyon jó tippeket írtatok, köszönöm! :) A rakott oldalas érdekelne, hogyan is készíted pontosan, tegnap olvastam róla egy receptet, de az nekem kicsit semmilyennek tűnt.
A párom imádja az ízeket, jó férfi módjára ő is a tartalmas, húsos ételeket kedveli, a zöldségeket kevésbé.
Inkább disznó hús párti, a gombát, karfiolt, ilyesmiket kizárnám, mert úgy is csak félretúrja sajnos.
Ebben sincs semmi különleges, de nekünk nagyon ízlik. jó húsos oldalast darabokra vágva zsírban fokhagymásan, egészborssal, borókabogyóval pirosra sütök. a csontokat kihúszom belőle és lapjával szeletekre végom. közben krumplit főzök héjában.
zsírozott tepsibe lerakok egy sor krumplit, erre egy sor karikázott hagymát, erre a sültoldalas szeleteket, megint egy sor karikázott hagyma, végül krumpli.közben sózom is finoman sorok között.
egy nagypohár tejfölt 3-4 tojással elkeverek és megöntözöm vele a rakományt, hogy mindenhova jól becsurogjon a cucc. tetejére bőven szórok reszelt sajtot (füstölttel még finomabb ) szép pirosra sütöm. a hagyma nagyon finom édeskés lesz közte, és az egész egy harmonikus ízű finom, nem bonyolult tepsis egytálétel.
Kockákra vágva tálalom valamilyen friss salátával, vagy eltett ecetes savanyúsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!