Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fűszerezéshez használtok...

Fűszerezéshez használtok zsályát? Milyen ételekbe teszitek és mennyit?

Figyelt kérdés
Köszönöm!

2013. jan. 24. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A zsálya nagyon jól megy a paradicsomos ételekhez, jó alkotóeleme az olaszos paradicsomos mártásoknak. Az olasz frittatákban, rizottókban is gyakori fűszer, pizzákhoz is szokás használni. De a húsos ragukhoz vagy levesekhez is nagyon jól illik a zsálya.


A húsok közül nem igazán van kedvence, mindegyikhez jól idomul, bár legtöbb esetben a szárnyasokhoz kötik, de nagyon jól passzol a sertéshúshoz, a marhahúshoz és a bárányhoz is.


Gazdagítható vele a pizzatészta, vagy akár a házi kenyerünket is feldobhatjuk ezzel a hiperegészséges zöldfűszerrel.


A zsálya meglehetősen erős ízű, így vigyázzunk azzal, hogy mennyi fűszert teszünk az ételbe.

Májas töltelékekbe is használom .

2013. jan. 24. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
A válaszod nagyon részletes, igazán köszönöm!!! Köszi, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat.
2013. jan. 24. 17:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!