Használtok ételízesítőt sütés-főzés során?
Soha nem használok ételizesitüket (még leveskockát sem), kizárólag füszereket - nem keverékeket, hanem külön-külön veszek mindenfélét, és izlés és kedv szerint adagolom az ételekbe.
Az okok:
1. az izfokozók meg szinezékek nagyon nem tesznek jót senkinek (pl. rengetegen ezektöl kapnak migrént, krónikus hasfájást, refluxot, stb).
2. Az izfokozók miatt ezekben jóformán semmi hasznos anyag sincs - egy leveskockában 1 GRAMM hús van - de az izfokozók miatt azt hiszik, hogy van. Azért, hogy káros anyagokat egyek, nem adok ki ennyi pénzt.
3. Sokkal jobb izü és egyénibb az étel, ha saját magad adagolod bele a különféle füszereket.
4. Sok zöldfüszert lehet kertben, erkélyen, konyhaablakban tartani és frissen lehet szedni. IGy sokkal aromásabb, mint a száritottak.
5. A készételeket, maggi, stb zacskós keverékeket meg egyszerübbmegnézni, hogy milyen füszer kellene bele, és azokat (a füszereket) tenni csak az ételbe, és nem az összepancsolt vackokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!