Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Steak marhabélszínből, Milyen...

Steak marhabélszínből, Milyen köret, desszert és bor passzol a legjobban?

Figyelt kérdés

Kérdésem egyszerű bár sehol nem találtam megfelelő választ,és nem szeretném a véletlenre bízni,mivel először készítenék.:) Ha valaki jártas a témában megköszönném,ha ajánlana esetleg egy jó bort,akár desszert ötletet,mert nem szeretném hogy túl sok legyen,vagy túl kevés.

Köszönöm!

2017. máj. 17. 19:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Rendben a spárga az jó ötlet!:) De ha nem krumpli akkor micsoda?mert szerintem a zöldség az kevéske,viszont a tastynláttam olyan összeállítást hogy steak és besameles rakott krumpli plusz saláta.vélemények?
2017. máj. 21. 18:56
 12/13 Carragher_x ***** válasza:

A besamelt én nem nagyon pakolnám ide, bár sosem ettem vele, de érzésem szerint nem kiegészítené, hanem elnyomná a marhahúst. Inkább száraz ételek mellé szoktam besamelt tenni, tészták, csirke, ilyesmik. A marhasteak pedig csak akkor lehet száraz, ha csúnyán elrontottuk a sütést:)

Tehetsz mellé burgonyát is nyugodtan, csak legyen vmi harmadik összetevő (pl az említett spárga, saláta, akár gomba, ilyesmik). Illetve egy kicsit a burgonyát is variálhatod. Pl amit én is írtam, Anna-burgonyaként, vagy használhatsz újkrumplit, sütheted héjastól, irdalhatod (pl Hasselback) vagy akár pürésítheted is. Bár én utóbbit annyira nem kedvelem, viszont izgalmas dolgok tudnak kisülni, ha más zöldségeket pürésítesz.

Egyébként sztem egy spárga, Hasselback burgonya kombóval meg némi zöld díszítéssel bőven megvagy s ezeket elég egyszerű is megcsinálni. Mellé csinálhatsz vmiféle mártást is akár, mondjuk béarnit, bbq-t vagy vörösborost.

2017. máj. 21. 22:18
 13/13 Mojjo ***** válasza:
100%

@10:

"Cabernetet semmiképpen nem adnék bélszínhez.

Talán egy jobb syrah, vagy egy súlyosabb cuvée elférhet."

Amely súlyosabb cüvée-k rendszerint a cabernettől súlyosak....

2017. máj. 21. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!