Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párolt rizsnél miért kell...

Párolt rizsnél miért kell először pirítani, sima főzéssel miért nem ugyanaz az eredmény mint egy gyorsrizs esetében?

Figyelt kérdés
2018. márc. 29. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

1. A gyorsrizs már elö van fözve, azaz nem nyers.


2. Ha a nyers rizst megpirítod kicsit, akkor a benne lévö vizet eltávolítod és a készben csak annyi lesz, amennyit hozzátöltesz, ezért könnyebb pergösre fözni.


3. A távol-keleti konyhákban sosem pirítják a rizst, csak fözik, de az más jellegü lesz készen.


4. A normál rizst is meg lehet fözni pirítás nélkül, csak akkor bizonytalan, hogy milyen állagúra sikerül.

2018. márc. 29. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Bocs; még kimaradt, hogy a rizst lehet úgy is fözni, mint a tésztát szokás, utána leszürve lehet fogyasztani.
2018. márc. 29. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
23%
Nem kell pirítani, párolgatni. Főzd ki bő vízben mint a tésztát. Kóstolgasd, hogy neked milyen puhaság a megfelelő. Így a legegyszerűbb. Vegyél egy kicsit drágább rizs (jázmin, basmati) jobban jársz.
2018. márc. 29. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
csak azért kérdezem mert egyszer megpróbáltam simán kifőzni de teljesen kásás állaga lett sajnos, de nem is úgy mint egy túlfőzött gyorsrizsnél hogy csak összetapad hanem kívül mállós belsejében meg keményebb
2018. márc. 29. 18:53
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
én nem pirítom le, mert 10/10 lekapatom :D, hoába figyelek rá.
2018. márc. 29. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Hogy csináltad, hogy nem lett jó sima főzéssel (tegyük fel, hogy az összetapadás jó, sokan azt szeretik)? Kevés volt a víz? Mert mire sok vizet felszív, muszáj megfőnie...


A pirítás az összetapadás ellen van. Ha nem gond a ragacsosság, szinte semmi melóval lehet rizst főzni, 3,5-4-szeres vízben, de barnához kevesebb kell.


Én meg a pirításhoz nem értek, egyszer próbáltam, nem jött össze, de majd kísérletezek, mert nekem, a rizst szinte sosem evőnek azért szimpatikus, ha másnap nem kell vágni a rizst...

2018. márc. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Mint már írtam, vegyél normális minőségű rizst! Ne a gagyi "B" minőségűt. Az még hurkába sem jó.
2018. márc. 29. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

"Mint már írtam"


Már akkor is csacsiság volt.

Olcsó B rizsből is lehet ízletes, és az elvárásaidnak megfelelő rizset készíteni, a megfelelő technikával!

2018. márc. 31. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!