Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Nemzetközi viszonylatban...

Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?

Figyelt kérdés

2017. aug. 20. 15:09
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
72%

Szendi Gábornak mi köze az étkezéshez, egészséghez? Semmi. Ki a búbánat az?


Amit te leírtál, az pont egy akkora marhaság, hogy bármelyik dietetikus, orvos sikítva menekülne tőled.


Végsősoron: a WHO, a világ legrangosabb egészségügyi szakszervezete szerint karciogének (1-es kategóriájú, tehát a cigarettával azonos minőségű rákkeltők) a vörös húsok és az azokhoz köthető zsírok - disznó és marha elsősorban, valamint a magas vérnyomásért, szív-és érrendszeri megbetegedésekért, elhízásért, magas koleszterinszintért, cukorbetegségért is felelősek.


Ha a világ leghitelesebb egészségügyi szakszervezete ilyen véleményen van, miért higgyen bárki is valami magyar fickónak, akinek az egészről fogalma sincs?


Ezzel szemben a növényi olajokról kedvező a véleménye a világon minden dietetikai vagy egészségügyi társaságnak. Na vajon miért?


Ajánlom figyelmedbe:

[link]

[link]


"Unsaturated fats (e.g. found in fish, avocado, nuts, sunflower, canola and olive oils) are preferable to saturated fats (e.g. found in fatty meat, butter, palm and coconut oil, cream, cheese, ghee and lard) "


"limiting the consumption of foods containing high amounts of saturated fats (e.g. cheese, ice cream, fatty meat)."

2017. aug. 28. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/34 anonim ***** válasza:
58%

55,%-os

A len, dió, chia, mogyoró, kender olaj is kiemelkedően sok omega 3-at tartalmaz!

Az omega 6:3 ideális aránya max 4:1-hez vagy kevesebb, erre ideális a sütésre is jó olíva és repce; nagyon rossz a napraforgó pl.


Mellesleg: a reklámozott sertészsír súlyosan szegény omega 3-ban de jóval több omega 6 van benne, ami pont az a rossz példa, ami ellen kampányoltál. Öngól...

2017. aug. 28. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/34 anonim ***** válasza:
25%

#32-nek:


Bejegyzésedet küldd el atópiás dermatitiszben leledző pácienseknek, majd megtudod, mit kapsz a fejedre. A legtöbb növ. olaj gyulladásfokozó. A lenolaj elenyésző mennyiségben tartalmaz csak EPA/DHA O3 zsírsavakat vagy azok észtereit, annál tő-bb ALA-t, aminek EPA/DHA-ra történő konverziója igencsak alacsony hatásfokkal működik. Még mindig sokan vannak az olajprés-lobbi által megvezetett széplelkek, akik szeretnék az omega3-bevitelüket "feltunkolni" növényi olajokból az állati eredetűek helyett (tengerihal-hús, halolaj).


Megnyugtatlak, csak idő kérdése, hogy mikor csusszansz le te is 55 %-ra vagy lejjebb a "Gyakori kérdések" oldalain, várd csak ki türelemmel, de ehhez egy kicsivel többet kell itt "lógnod". A tetszésindex sose kúszik feljebb, ez alapszabály, kár az erőlködésért.

2017. aug. 29. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/34 Szabó Szabolcs 73 válasza:

A sok táplálkozástudományi véleménybe nem akarok beleszólni, nem vagyok igazán kompetens így csak okoskodás lenne.

Az viszont tényleg sztereotipia hogy a magyar konyha csak zsíros zsírból áll zsírral. Azért használunk mi halat, zöldségeket, hüvelyeseket is bőven.

2017. szept. 30. 04:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!