Egészséges vagy egészségtelen-e a kávézás és miért?
Nincs igazán jó válasz. Mértékkel semmi sem káros. Alkalmanként egy-egy KV abszolút nem okoz károkat a szervezetben, és még jól is eshet. Ugyanúgy ahogy a kóla, az alkohol vagy az édesség se okoz problémát, ha mértékkel fogyasztják.
Mértéktelenül pedig minden káros. Hihetetlen,de még víz és az oxigén is.
Étel-italból bármit lehet fogyasztani.
Lehet akár egészségtelen, akár egészséges is.
Mindez csaK mérték KÉRDÉSE!
Nem hinném, hogy az lenne (olvasmányaim is erre utalnak), kivéve, ha stimulálószernek használja az ember lépten-nyomon, ez nem hangzik jól. Rám nem hat ily módon, viszont rengeteget iszom. Ez lelkileg picit egészségtelen, de mankónak megteszi, nem figyelhetek mindenre, épp elég megpróbálnom szálkásítani... Majd leejtem a mennyiséget. Ma pl. már ideje befejezni, amúgy sem jó üresen, az evési ablakomnak pedig már rég vége...
Fizikailag függő nem vagyok, mert ha kihagyom egy hétre, nincs semmi.
Nem tudom, hogy írhat le vki ilyen marhaságot, hogy "abszulút" egészségtelen. ??
Nekem pl. alacsony a vérnyomásom, és többször is összeestem emiatt, meg rosszul lettem. Az orvos ajánlotta a napi kávézást, és azóta tényleg javult a helyzet. Persze én az ízét is szeretem, de érzem is, h kifejezettem jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!