Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez az kaja mennyire egészségte...

Ez az kaja mennyire egészségtelen?

Figyelt kérdés

[link]

mint látható ez egy ilyen tekercs, hagymával, salátával, sonkával van töltve és valami ecetes szósz van benne.

gondolom hiába zöldség meg minden, ez IS egészségtelen, mert nem nyers zöldség.

2015. dec. 2. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne egészségtelen attól, hogy nem nyers???
2015. dec. 2. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs benne ízfokozó, akkor szerintem nem vészes. Viszont nem tűnik túl laktatónak.
2015. dec. 2. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól hogy nem nyers a zöldség még egészséges. Kitől hallottad az ellenkezőjét?

Amúgy nincs baj a kajával, 1 hónapban 1x beleférhet, csak ne rendszeresen ilyen kajákat egyél. Az egészséges életmódba bizony nem fér bele a sarki büfé meg a főzelékfaló tipusú ételek.

2015. dec. 2. 14:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez egy teljesen jó emberi kaja. Az egészséges étkezést sem kell hájpolni. Mert az aktuálisan legegészségesebb tartott egyoldalú táplálkozásokról mind kiderül előbb-utóbb hogy az sem jó (pl. csak nyers zöldségek nagyon megdolgoztatják a gyomrot). De még a tényleg jól megválasztott táplálkozás nagyon mozgásszegény életmóddal, vagy éppen fanatikus sport-örült (pl. ultratriatlon) életmóddal tutira károsabb, mint egy kevésbé gondosan megválasztott étkezések, kiegyensúlyozottabb életmóddal.
2015. dec. 2. 15:03
 5/7 A kérdező kommentje:
szerintem ez elég laktató kaja...sokkal lassabban szivódik fel, mintha valami olajos zsiros rántott szelet lenne RIZSÁVAAAAA
2015. dec. 2. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Engem nem laktatna, legalábbis ennyi nem, ránézésre elég kalóriaszegény.

A nem nyers zöldség nem egészségtelen, de tőlem te lehetsz nyersvegán, nekem nem fáj. Jó dolog sok nyers zöldséget enni, de tudtommal pl. a répának pont jót tesz a hőkezelés. Nem beszélve a padlizsánról (elszánt nyersvegánok amúgy megeszik pácolva :D)...

S tudod, ha nekem valamelyik ásványi anyag miatt kell fél kiló spenót, akkor inkább megeszem főzeléknek, mint tablettát szedni, mert nyersen esélyem sincs rá... Ez csak egy kósza példa volt. Nyers zöldségre térve sokunknál elég minimálissá válna a zöldségfogyasztás... Valahogy abból nehéz kilószámra enni, no.

Az OK, hogy bizonyos tápanyagokból vész el főzés során, de hogy kifejezetten egészségtelenné válna, olyanról sosem. Nem is hiszek benne.

2015. dec. 2. 15:51
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Az oké hogy lassan szívódik fel, de szinte kizárólag szénhidrát. Bár írod hogy van benne sonka is, így ránézésre én nem látom. Kell a zsír és a fehérje is (nem, ez nem azt jelenti hogy olajban tocsogó rántotthúst kéne enni rizsával, de valami zsírt és fehérjét azért kéne enni, pláne ha főétkezés).
2015. dec. 2. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!