Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?
Egészségtelen.
Egészségesek pl. az ázsiai és mediterrán konyhák többnyire, a közel-keletiek, ill. bizonyos keretek között még a francia, északi konyhák is.
Kifejezetten túlnyomóan egészségtelen ételeket tartalmazó konyhák a hagyományos magyar, szláv, német pl. (kevés zöldség, gyümölcs az ételekben, egyoldalú, nagyon nehéz, zsíros, sok egyszerű szénhidrátot - cukor, fehér liszt )
Egészségtelen.
- sok zsír
- sok fűszer
- kevés zöldség, gyümölcs
A svájci pl. jóval egészségesebb, rengeteg salátát eszünk (automatikus jár sok étel mellé), sajtot, fűszerezés minimális (ok, a Bratwurst már semmilyen ízű)... többek között, de persze vannak még ennél is jóval egészségesebb konyhák.
Viszont attól, mert Svájcban élek, szívesen eszem pörköltet, disznótorost, stb., csak nehéz hozzájutni.
Távol európától éltem néhány szegény országban..bizony ott nincs ilyen választék, mint itt.
Itt kell megbecsülni amink van, nem a sok nyafogós majomra hallgatni.
Nem egészségtelen.
A mangalicazsír egészséges, Amerikában most fut föl. Az európai embernek a krumpli való, nem a rízs. A magyar konyha akkor nem egészséges, ha ostobán főznek. Rengeteg magyar fűszer van, amit nem használunk, és a leveseket lassan el is felejtjük, sajnos.
Elő kell venni egy régi szakácskönyvet, amit még olyan ember írt, aki főzött is valaha, és egyből kiderülnek az értékei.
Nemzetközi viszonylatban már mindenféle konyhát tönkretettek, csak a régi, hagyományosakban van érték. Ami más egy lassú ázsiainak, és más egy örökmozgó magyarnak. Más a sziesztázó mediterránnak. Mindenkinek a sajátja -az eredeti- az egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!