Miért károsak a transzzsírok?
Értem, hogy nagyon sok káros hatásuk van, meg az ilyeneket már elolvastam. Azt is, hogy a telített zsírok nem jók (egyszerűen és röviden), a telítetlenek a jók (van egy- és többszörösen telítetlen is).
DE a transzzsírok gyakorlatilag egyszeresen telítetlen zsírmolekulákból állnak, nem? ( [link] )
Igen, valóban, a transz-állású nem úgy "törik meg", ahogy a cisz, de ennek azért nem hiszem hogy akkora jelentősége lenne. Szóval mi az oka annak, hogy két, gyakorlatilag azonos (a törésben eltérő) molekulának ennyire eltérő a hatása?
Köszi előre is!
Az egyszerű és rövid állítások sokszor hibásak... A telített zsírokra vonatkozó igencsak az :)
A transzzsírokhoz nem értek, csak kerülöm őket, de ezt nem tudtam nem megjegyezni...
Szerinted az állati zsírok károsak, így egyszerűen? Ahogy pl. a kókuszzsír is? A telített zsírok sem egyformák és a tápanyagoknál sok esetben számít az arány is. Ha mindent totálisan kerülnénk, amit sokan rossznak tartanak, max. vizet ihatnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!