Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Nemzetközi viszonylatban...

Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?

Figyelt kérdés

2017. aug. 20. 15:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
83%

#20

Az bizonyos "sztárolt" olasz konyha a szellemei világörökség része (UNESCO), mint az egyetlen olyan étrend, ami bizonyítottan meghosszabbítja az életet.


Úgyhogy nem igaz, amit írsz.

2017. aug. 25. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/34 anonim válasza:
18%
Nem kell, hogy mindenki egyetértsen velem. Nekem bőven elég, hogy én hiszem amit írok :))
2017. aug. 26. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 anonim ***** válasza:
76%

#22

Magadnak igen. Másnak ne hirdesd a "hitedet", mert az már átverés, ha nem teszed hozzá, hogy az csak a te hited, aminek a valósághoz semmi köze.

2017. aug. 26. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/34 anonim ***** válasza:
47%

Egy kis mítosz-döntögetés:

(1) A mangalicazsír és a "közönséges" disznózsír közötti minőségi különbségek minimálisak ahhoz képest, hogy az elsőnek a marketingpolitika alaposan feltornyozta az árát. Ennél markánsabb minőségi eltérések vannak pl. a szabadon tartott, jó legelőképességű, vagy éppen a zárt/nyitott istállókban tartott vágómarha húsa esetében.

(2) A disznózsír egészségesebb bármely növényi olajnál.

(3) A szérum koleszterinszintje nem az élelemmel bevitt koleszterin mennyiségétől függ, hanem a májtól. A bármilyen gabonaterméket helyettesítő akár heti 15 tojás is inkább javít, mint ront a szervezet egészségi állapotán.

(4) A témában még sok más hasonló megállapítás van érvenyben, tessék alaposan utánajárni.

2017. aug. 27. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó már hogy a büdős fenébe lenne a koleszterines, telített zsírsavakkal teli disznózsír egészségesebb a telítetlen, omega zsírsavakkal teli növényi olajoknál? Ne röhögtess már!

A legegészségtepenebb zsírok a világon a disznózsír és a vaj, hiába szeretik sokan.

2017. aug. 27. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/34 anonim ***** válasza:
61%

@24

A zsír NEM egészségesebb a hidegen sajtolt növényi olajoknál.


Szerinted az infarktus hogyan alakul ki? Lerakódik a plakk az érfalakon, aztán leszakad, sodródik, és ha a szívben töm el eret, akkor kész íz infarktus, ha az agyban, akkor ...

És mi okozza a plakkot? Az állati eredetű zsíradékdús étkezés. Hidegen sajtolt olaj ilyet NEM okoz.


Orvosi tény.

2017. aug. 27. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim válasza:
52%
Nem is gondoltam, hogy ilyen indulatokat vált ki ez a kérdés. Aki figyel az egészséges táplálkozásra igényesen válogatja meg, hogy mi kerül az asztalra. A józan paraszti ész ebben sokkal többet segít mint a felkapott irányzatok. Ezek éppen arra jók, hogy a tudatlan népet elbizonytalanítsák.
2017. aug. 28. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 anonim ***** válasza:
45%

#25-nek és #26-nak válaszolom:

(1) A növényi olajok szinte nem is tartalmaznak omega-3-at, kivéve a lenolajat, annak meg az összetétele, felszívódási hatékonysága stb. nem teszi alkalmassá az O-3 terápia szintű bevitelére, sem pedig sütőolajként való használatra. A legtöbb növényi olajban, beleértve az olivaolajat is, a gyulladásfaktor-fokozó omega-6 van jelen nagyobb mennyiségben, vagy szélsőségesen rossz O-3 : O-6 arányban.

(2) A hidegen sajtolt olajok saláták, pesztók, tészták és más hidegkonyhai alapanyagok ill. mediterrán gasztronómiai csodák ízesítéséhez alkalmasak, vagy a természetgyógyászatban, bőrgyógyászatban, kozmetikumiparban stb. A disznózsírral ellentétben a legtöbb fajtájuk a 165 C-foknál magasabb hőfokon való sütéshez nem ajánlott. És próbálja csak meg valaki bemesélni egy franciának, hogy a vajat ezentúl hagyja ki az alapanyagok közül!

2017. aug. 28. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/34 anonim ***** válasza:
42%

#24-nek válaszolom:

Amit leírtál, az pontosan a koleszterin-mítosz definíciója, amelyiket napjainkban hirdetni ugyanazt jelenti, mint a kvantummechanikában leragadni Isaac Newtonnál.

Világszerte egyre nagyobb jelentőségű ennek az áltudományos elméletnek az alkalmazott orvostudományi és klinikai tapasztalati cáfolata. Tessék többet tájékozódni a témában, kezdetben ajánlom Szendi Gábornál, a legjobb hazai forrásnál.

2017. aug. 28. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/34 anonim ***** válasza:
39%

"#24-nek válaszolom:

Amit leírtál, az pontosan a koleszterin-mítosz definíciója, amelyiket napjainkban hirdetni ugyanazt jelenti, mint a kvantummechanikában leragadni Isaac Newtonnál.

Világszerte egyre nagyobb jelentőségű ennek az áltudományos elméletnek az alkalmazott orvostudományi és klinikai tapasztalati cáfolata. Tessék többet tájékozódni a témában, kezdetben ajánlom Szendi Gábornál, a legjobb hazai forrásnál."


Elnézést, ezt #26-nak szántam, mivel a #24-es én voltam (fura egy besenyőpistás helyzet, de megoldható).

2017. aug. 28. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!