Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?
#20
Az bizonyos "sztárolt" olasz konyha a szellemei világörökség része (UNESCO), mint az egyetlen olyan étrend, ami bizonyítottan meghosszabbítja az életet.
Úgyhogy nem igaz, amit írsz.
#22
Magadnak igen. Másnak ne hirdesd a "hitedet", mert az már átverés, ha nem teszed hozzá, hogy az csak a te hited, aminek a valósághoz semmi köze.
Egy kis mítosz-döntögetés:
(1) A mangalicazsír és a "közönséges" disznózsír közötti minőségi különbségek minimálisak ahhoz képest, hogy az elsőnek a marketingpolitika alaposan feltornyozta az árát. Ennél markánsabb minőségi eltérések vannak pl. a szabadon tartott, jó legelőképességű, vagy éppen a zárt/nyitott istállókban tartott vágómarha húsa esetében.
(2) A disznózsír egészségesebb bármely növényi olajnál.
(3) A szérum koleszterinszintje nem az élelemmel bevitt koleszterin mennyiségétől függ, hanem a májtól. A bármilyen gabonaterméket helyettesítő akár heti 15 tojás is inkább javít, mint ront a szervezet egészségi állapotán.
(4) A témában még sok más hasonló megállapítás van érvenyben, tessék alaposan utánajárni.
Utolsó már hogy a büdős fenébe lenne a koleszterines, telített zsírsavakkal teli disznózsír egészségesebb a telítetlen, omega zsírsavakkal teli növényi olajoknál? Ne röhögtess már!
A legegészségtepenebb zsírok a világon a disznózsír és a vaj, hiába szeretik sokan.
@24
A zsír NEM egészségesebb a hidegen sajtolt növényi olajoknál.
Szerinted az infarktus hogyan alakul ki? Lerakódik a plakk az érfalakon, aztán leszakad, sodródik, és ha a szívben töm el eret, akkor kész íz infarktus, ha az agyban, akkor ...
És mi okozza a plakkot? Az állati eredetű zsíradékdús étkezés. Hidegen sajtolt olaj ilyet NEM okoz.
Orvosi tény.
#25-nek és #26-nak válaszolom:
(1) A növényi olajok szinte nem is tartalmaznak omega-3-at, kivéve a lenolajat, annak meg az összetétele, felszívódási hatékonysága stb. nem teszi alkalmassá az O-3 terápia szintű bevitelére, sem pedig sütőolajként való használatra. A legtöbb növényi olajban, beleértve az olivaolajat is, a gyulladásfaktor-fokozó omega-6 van jelen nagyobb mennyiségben, vagy szélsőségesen rossz O-3 : O-6 arányban.
(2) A hidegen sajtolt olajok saláták, pesztók, tészták és más hidegkonyhai alapanyagok ill. mediterrán gasztronómiai csodák ízesítéséhez alkalmasak, vagy a természetgyógyászatban, bőrgyógyászatban, kozmetikumiparban stb. A disznózsírral ellentétben a legtöbb fajtájuk a 165 C-foknál magasabb hőfokon való sütéshez nem ajánlott. És próbálja csak meg valaki bemesélni egy franciának, hogy a vajat ezentúl hagyja ki az alapanyagok közül!
#24-nek válaszolom:
Amit leírtál, az pontosan a koleszterin-mítosz definíciója, amelyiket napjainkban hirdetni ugyanazt jelenti, mint a kvantummechanikában leragadni Isaac Newtonnál.
Világszerte egyre nagyobb jelentőségű ennek az áltudományos elméletnek az alkalmazott orvostudományi és klinikai tapasztalati cáfolata. Tessék többet tájékozódni a témában, kezdetben ajánlom Szendi Gábornál, a legjobb hazai forrásnál.
"#24-nek válaszolom:
Amit leírtál, az pontosan a koleszterin-mítosz definíciója, amelyiket napjainkban hirdetni ugyanazt jelenti, mint a kvantummechanikában leragadni Isaac Newtonnál.
Világszerte egyre nagyobb jelentőségű ennek az áltudományos elméletnek az alkalmazott orvostudományi és klinikai tapasztalati cáfolata. Tessék többet tájékozódni a témában, kezdetben ajánlom Szendi Gábornál, a legjobb hazai forrásnál."
Elnézést, ezt #26-nak szántam, mivel a #24-es én voltam (fura egy besenyőpistás helyzet, de megoldható).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!