Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?
Alapvetően abból kellene kiindulni, h !te! milyen életvitelt folytatsz. Minnél kevesebb a napi mozgás, annál kevesebb energia bevitel szükséges a szervezeted számára. És persze nagyon fontos vitaminok és nyomelemek pótlása.
(Nem, én sem eszek egészségesen, sőt!) :D
#10
Nem, nem egészséges a mangalicazsír. Ugyanaz az összetétele, mint bármely másik sertészsírnak. Káros.
Én nem tudom, de a természetes dolgokat és alternatív gyógyítást szorgalmazó lapokban már cikkeznek a jó minőségű sertészsírról néhány éve.
És amiről 15-20 éve írtak, az néhány éve "ért" Európába. Pedig érdekes módon épp francia tanulmányokra hivatkoznak sokszor.
Nesze neked, globalizmus.
Pl. a tojásról is legalább 10 évvel előbb közöltek cikkeket, tanulmányokkal megtámasztva, akkor amikor még másutt szegény tojást okolták mindenért.
#13
KÉMIAI összetétele sima sertészsír. NEM egészséges.
Még akkor is, ha "alternatív gyógyítást" szorgalmazó lapok mást irkálnak. Azokat tipikusan nem zavarja össze a tudományos tény.
Egyébként már lecsengett a mangalicakamu.
Mindig az az egészséges amit el akarnak adni! Korpa , szója, margarin,zsír, étolaj, tengeri halak (kiderült hogy sajnos elég szennyezett lehet,például higannyal), fűszerpaprika..., még sorolhatnám.
Mitől egészségtelenebb az "Alföldi gulyásleves" az Irlandi gulyásnál? A cigánypecsenye a milánói bordánál? A harcsapaprikás a majonézes szardíniánál?
Az elkészítés mikéntje a lényeg!!! Pl. nem kell "egy kiló zsír 4 adag tyúkpörkölt alá és máris nem egészségtelen.
#17
Neked a majonézes szardinia meg a milánói borda a külföldi, egészséges ételeket jelenti? Akkor nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!