Nemzetközi viszonylatban egészséges vagy egészségtelen a magyar konyha?
Alapvetően abból kellene kiindulni, h !te! milyen életvitelt folytatsz. Minnél kevesebb a napi mozgás, annál kevesebb energia bevitel szükséges a szervezeted számára. És persze nagyon fontos vitaminok és nyomelemek pótlása.
(Nem, én sem eszek egészségesen, sőt!) :D
Nem, nem egészséges a mangalicazsír. Ugyanaz az összetétele, mint bármely másik sertészsírnak. Káros.
Én nem tudom, de a természetes dolgokat és alternatív gyógyítást szorgalmazó lapokban már cikkeznek a jó minőségű sertészsírról néhány éve.
És amiről 15-20 éve írtak, az néhány éve "ért" Európába. Pedig érdekes módon épp francia tanulmányokra hivatkoznak sokszor.
Nesze neked, globalizmus.
Pl. a tojásról is legalább 10 évvel előbb közöltek cikkeket, tanulmányokkal megtámasztva, akkor amikor még másutt szegény tojást okolták mindenért.
KÉMIAI összetétele sima sertészsír. NEM egészséges.
Még akkor is, ha "alternatív gyógyítást" szorgalmazó lapok mást irkálnak. Azokat tipikusan nem zavarja össze a tudományos tény.
Egyébként már lecsengett a mangalicakamu.
Mindig az az egészséges amit el akarnak adni! Korpa , szója, margarin,zsír, étolaj, tengeri halak (kiderült hogy sajnos elég szennyezett lehet,például higannyal), fűszerpaprika..., még sorolhatnám.
Mitől egészségtelenebb az "Alföldi gulyásleves" az Irlandi gulyásnál? A cigánypecsenye a milánói bordánál? A harcsapaprikás a majonézes szardíniánál?
Az elkészítés mikéntje a lényeg!!! Pl. nem kell "egy kiló zsír 4 adag tyúkpörkölt alá és máris nem egészségtelen.
Neked a majonézes szardinia meg a milánói borda a külföldi, egészséges ételeket jelenti? Akkor nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!