A kínai büfékben kapható gombás/hagymás csirke mitől lesz olyan szaftos? M az az anyag amiből a szaft van?
Figyelt kérdés
Tuti, hogy nem zsír, hanem vmi más anyag, de nem is víz, mert sűrűbb. És a többihez is használnak pl. bambuszos csirkéhez, fafülgombás csirkéhez, mert hasonló ízük van, szal ez adja mindnek a szaftosságát.2012. máj. 25. 14:31
11/22 anonim válasza:
7-es! Meg kell cáfolnom, amit mondtál, mert az bizony kukorica keményitőből van (corn starch). Mi is ezt használjuk itt Kinában... :)
12/22 anonim válasza:
Amúgy meg, kedves kérdező, a kinai kaja alapja a mogyoróolaj, ami eleve más izű, mint amit mi használunk napraforgómagolaj. A húst átsütik, hozzáadják a zöldséget, fűszereket, majd egy kevés vizzel elkevert kukoricakeményitőt és besűrűsitik. Ennyi.
13/22 anonim válasza:
Én próbáltam már besűríteni a brokkolis csirkét kukorica keményítővel és hát tiszta opálos lett,nem volt áttetsző. Aztán vettem rizskeményítőt,azóta szép,szinte vízszínű.
14/22 A kérdező kommentje:
A kínai büfés kaják nem igazi kínaiak, az eredeti ételekhez semmi közük, csak lebutított nyugati változatok a mi ízlésünkhöz igazítva. Tehát nem mogyoróolaj az alapjuk.
2012. máj. 31. 12:12
15/22 A kérdező kommentje:
Ja és kérdésem kiírása óta már megtudtam máshonnan, hogy tényleg rizskeményítő kell bele, nem kukorica.
2012. máj. 31. 12:13
16/22 anonim válasza:
Miért ne lehetne mogyoróolaj?? Nállunk is azt használnak sőt itt előttem olyan írja aki kínai büfében dolgozik. Lehet h másabb mint az eredeti konyha, de attól még használhatnak mogyoróolajat. Nem olyan nagy cucc beszerezni, nem is olyan drága, és nem üt el a magyar ízvilágtól.
17/22 anonim válasza:
Jaj bocsi félreolvastam. Nem kínaiban hanem kínában XD XD Ez van ha az ember alig alszik :P Mind1 a lényeg h nállunk is mogyoróolajat használnak. Tudom mert a tulaj rokonom
18/22 anonim válasza:
Nem büfében dolgozom, de ez részlet kérdés, a lényeg, hogy az anyósom, aki kínai, az kukoricakeményítőt használ és mogyoróolajat és isteni! :)
19/22 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy ők azt szokták, de én a nyugati kínai büfés változatra voltam kíváncsi. Azért köszi.
2012. máj. 31. 19:48
20/22 anonim válasza:
Mint ahogy le is írtam már egyszer: A rokonomnak (ITT MAGYARORSZÁGON) kínai büféje ven és mogyoróolajat használnak. A keményítőt nem tudom de majd a kedvedért megkérdezem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!