Hogy készül a kinai hagymás csirke azzal a barna tésztával?
Akkor világosságot hozván a sötétségbe:
A tészta attól barna, hogy mielőtt forró vízben kifőzöd, a sütőben megpirítod; btw ettől nem csak a színét változtatja meg, hanem az ízét is egy kicsit.
Én 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben szoktam megpirítani. Az időt nem tudom, 5-10 perc lehet, de a szín az érdekes. Nem érdemes nagyon sokáig a sütőben hagyni, mert könnyen odakap, illetve a sütőből kivéve is pirul még egy kicsit.
Ha ez megvan akkor a tészta csomagolásán szereplő utasítások szerint már főzheted is ki.
Ha kifőtt a tészta, a wokban még 1-2 percig pirítod olajon, majd mehet rá a sötét szójaszósz (a kínai gyorséttermek elvileg a zöld kupakos kikomant használják). Hagyd kicsit pirulni a szósszal, de folyamatosan keverd a tésztát a wokban, főleg ha nagy lángon sütöd.
Zöldségeket ízlés szerint, de magában is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!