Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy készül a kinai hagymás...

Hogy készül a kinai hagymás csirke azzal a barna tésztával?

Figyelt kérdés
Egyszerüen imádom, de költöztünk, és itt nincs ilyen kifőzde. És nem tudom a receptjét.
2011. aug. 10. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
a barna tészta engem is érdekelne :D
2011. aug. 10. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
A teszta a szojaszosztol barna. En sima durumtesztabol szoktam kesziteni, es boven locsolok ra szojat, a sotetebb szinubol. Sozni nem is szoktam, mert amit en hasznalok szoja (Kyrkuman), az eleg sos. A csirket sajnos nem tudom melyikre gondolsz.
2011. aug. 10. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
nem attól barna szerintem ..valami sült tészta a neve
2011. aug. 10. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
vagy nem ugyanarra a tésztára gondolunk :S kár
2011. aug. 10. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Szójából többféle is van?
2011. aug. 10. 23:07
 6/9 anonim válasza:
36%
A tészta attól barna, hogy beleér a tűzbe miközben a csávesz egy batár nagy edényben dobálja a láng fölött:D A csirkét külön a sütés végén (már készen), vagy már a barnulást követően adhatja hozzá a tésztához (és akkor még ott készül) -ezt nem tudom...
2011. aug. 14. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
meg attól a rengeteg szójaszósztól barna, amit a csávesz a dobálás alatt rálögyböl a tésztára...
2011. aug. 14. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Kösz. :DDDD
2011. aug. 14. 18:21
 9/9 anonim válasza:

Akkor világosságot hozván a sötétségbe:


A tészta attól barna, hogy mielőtt forró vízben kifőzöd, a sütőben megpirítod; btw ettől nem csak a színét változtatja meg, hanem az ízét is egy kicsit.


Én 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben szoktam megpirítani. Az időt nem tudom, 5-10 perc lehet, de a szín az érdekes. Nem érdemes nagyon sokáig a sütőben hagyni, mert könnyen odakap, illetve a sütőből kivéve is pirul még egy kicsit.


Ha ez megvan akkor a tészta csomagolásán szereplő utasítások szerint már főzheted is ki.


Ha kifőtt a tészta, a wokban még 1-2 percig pirítod olajon, majd mehet rá a sötét szójaszósz (a kínai gyorséttermek elvileg a zöld kupakos kikomant használják). Hagyd kicsit pirulni a szósszal, de folyamatosan keverd a tésztát a wokban, főleg ha nagy lángon sütöd.


Zöldségeket ízlés szerint, de magában is nagyon finom.

jún. 12. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!