Hogy készül a csípős kínai tészta? Olyan spagetti szerű és barna és csíp.
Én így szoktam csinálni.
KEll egy csomag spagi tészta. Én 0,3-s Barillát szoktam venni, csak ritkán kapok.
Egy csomag zöldség. A wokok kínai elég drága, de a spárban szokott lenni, egy olcsóbb fajta, a neve sajnos nem jut eszembe, de ugyanolyan teljesen, mint a wokos. Só, kínai fűszerkeverék, és szójaszósz kell még.
A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldégeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldégek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek.Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk.
Lehet úgy is csinálni, hogy zöldségeket meg a tojást kihagyod róla, és csak simán a tészta a szósz meg a fűszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!