Melyik tészta lesz finomabb a gesztenyés kiflihez, az, amelyik 35dkg lisztből készül 20 deka vajjal, vagy az, amelyik 25dkg lisztből készül ugyanannyi vajjal?
én az előzőt választanám, nekem is hasonló a saját receptem.
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás sárgája
10 dkg porcukor
egy csipet só
pár kanál tejföl.
szerintem fölösleges 3 tojás sárgája bele.
szia! bocs, hogy csak most válaszolok, de most jutottam a géphez...
szóval a tésztákba én nem szoktam rumot tenni, de a nagymamám a hájas tésztába tett mindig.
nem tudom a szerepét, talán a zsíros tésztákat könnyíti.az ecet pl megemeli a tésztát, valószínű a rum is könnyíti.
üdv.
Köszönöm válaszodat, tehát emlékszel nagymamád hájas tésztájára? De finom volt... Aztán hozzájutottam ehhez a süteményhez a közelmúltban, és nagyon zsíros és nehéz volt. Talán kifelejtették a rumot...
Ahogy én is. Bár hoztam hozzá haza, aztán megfeledkeztem róla. Minthogy teljes kiőrlésűvel sütök, a tészták kissé nehezek. Hozzá lehet szokni. De foszlós kalácsot nemigen tudok vele elképzelni. Viszont jól megvagyunk foszlós kalács nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!