A fehér kenyér miért olcsóbb, mint a barna? A barna olyan lisztből készül, amiben benne marad a csíra és a maghéj és úgy őrlik meg, a gyártásánál megspórolják az eltávolításukat. Akkor mitől lesz még is drágább a barna kenyér?
Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 07:54
1/3 anonim válasza:
Gondolom azért, mert az egészségesebb.
2/3 anonim válasza:
Ez egy üzletpolitika. Amit kisebb mennyiségben kell előállítani az több költséget emészt fel ezért azt drágábban kell adni. Ezt mondjuk józan paraszti ésszel nem bírom feldolgozni, de így működik.
Onnan tudom, hogy a lányom ételallergiás és egyszer felvettem a kapcsolatot egy gyártóval és feltettem neki ezt a kérdést, hogy miért ilyen drága, ha nincs benne semmi extra, csak kukoricadara.
Ja és persze jött a másik válasz, hogy mert egészségesebb. Könyörgöm én és vagyunk még egy páran nem az egészség miatt eszünk drága cuccot, hanem mert mást nem ehetünk.
3/3 Gyakor válasza:
A teljes kiőrlésű lisztben ott van a gabona korpája is, amiben a zsír könnyen meg tud avasodni, így rövidebb ideig lehet tárolni. Szemben ezzel a fehér liszt sokkal tovább tárolható, nem ilyen körülményes, mivel abban nincs benne a korpa. Ezért is találták ki azt, hogy eltávolítják a korpát. (ezzel együtt persze ugrik az élelmi rost vitamin nagy része is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!