Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogy főzitek a rizst?

Ti hogy főzitek a rizst?

Figyelt kérdés
Már sokféleképpen olvastam és hallottam. Az egyiket ki is próbáltam,de nem lett jó. Ti hogy csináljátok?

2018. jún. 2. 19:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

3,5-4-szeres vízben (barnát ennél kevesebben) pici sóval megfőzöm és kész. Így tapadós lesz, de így szereti az, aki eszi.


Sok más módszer is van, bő víz, pirítás és kevesebb víz, kinek hogyan tetszik.

2018. jún. 2. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim válasza:
100%
#9 6-an vagyunk a családban 2 felnőtt 4 gyerek. Én vagyok a legidősebb és beszoktam segíteni úgy hogy én főzök. Az öcséim mindig éhesek ezért sokat szoktak enni (kb 1 nyányért de inkább annak a fele) ritkán megmarad másnapra, akkor ebédre lehet valamit csinálni belőle de az is nagy ritkaság :)
2018. jún. 2. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
Oké, köszi, hogy válaszoltál. Így már érthető. :)
2018. jún. 2. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim válasza:
Nincs mit, most így visszaolvasva tényleg nagyon furán hangzott :’D
2018. jún. 2. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Először fehéredésig pirítom a rizst margarinon vagy olajon. Felöntöm annyi meleg vízzel, amennyi bőven ellepi a rizst. Teszek bele ízlés szerint sót, ezt elkavarom benne és kis lángon főzöm 15-20 percig (függ a rizs fajtájától, hogy mennyi idő kell neki). Főzés közben nem kavarom, mert ragadós lesz. Amikor már majdnem puha és még van rajta egy kevés víz, elzárom alatta a lángot, lefedem és pár perc alatt magába szívja a rizs a megmaradt vizet, ezáltal teljesen puha és (aránylag) pergős lesz.
2018. jún. 2. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Körülbelül 3-szoros sós vízben. ( Már nem mérem, érzésre hagyatkozok) A főzőlapot, már előre felmelegítem, így amikor az edényt ráteszem, csak pár perc és már forr is. Mihelyt a víz felforrt, már el is zárom. Fedő rá, és kb. 15-20 perc múlva jó.
2018. jún. 2. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 Timofiev válasza:
100%

Én úgy szoktam főzni mint a tésztát.

Forrásban lévő vízbe teszek annyit amennyi kell, egy kicsit megsózom, majd 10 perc (+-2-3 perc) után kiveszem és beleöntöm egy tésztaszűrőbe. Azért érdemes jól felönteni, nehogy elfogyjon a víz, de mióta így főzöm sose rontom el.

2018. jún. 2. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mi napi szinten eszünk rizst, így én vettem rizsfőzőt amivel nagyon egyszerű, és finom rizst lehet főzni.

Rizsfőzőbe csak 2,5 pohárnyi rizst rakok be( rizsfőzőhöz járó mérő pohárral) A 2.5 pohárnyi rizs elvileg dupla annyi vízzel kéne feltölteni,de mi nem szeretjük ha nagyon összeáll, így az 5 pohár víz helyet, csak 4,5 pohárnyi vizet rakok bele. Bekapcsolom, és ha kész akkor kikapcsol magától. Nagyon egyszerű, és finom rizs lesz belőle.

2018. jún. 3. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Látom a lepontozáson, nagyon ki lehet akasztani az embereket a nekünk tetsző rizsfőzéssel... No igen, a gyk közönségének bizonyos érdekes része most sem okozott csalódást.


Azt nem írtam, hogy hány perc, de mások igen. Nos, felforrás után 13-20 perc alatt fő meg a 30 dkg rizs a 3-4-szeres vízben (nem főzök egyszerre sokat, mert nem gond, ha másnap újra kell, igazán nem macera s van, amikor ez is napokig fogy el egy főre, bár néha 1 napon belül. nálunk mindig van főtt rizs, olyan, mint másnak a kenyér, csak sokoldalúbb), a barnarizs megintcsak tovább tart.

De főztem már 10-20 dkg rizst is, ugyanannyi időt vett igénybe.

2018. jún. 3. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolok, 3 dl rizst teszek hozzá és kifehéredésig pirítom. Felöntöm 6 dl vízzel, amikor felforr megsózom, és takarékon, lefedve 12 percig párolom. Ezután negyed órát pihentetem.
2018. jún. 3. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!